Sumele ametitoare pe care le cheltuie romanii care petrec Revelionul in Dubai. O sticla de vin poate ajunge la 14.000 de euro
Putine ore ii despart pe romanii aflati acum in vacanta in Dubai de noul an. Cu doua ceasuri inaintea noastra, vor urmari fascinantele spectacole de artificii de pe plaja sau de langa cea mai inalta cladire din lume, Burj Kalifa.
Petrecaretii au putin timp la dispozitie sa se distreze: la ora 3, in Dubai toate localurile se inchid, iar noaptea dintre ani nu face exceptie.
Cu toate astea, sumele care se cheltuiesc intr-un singur club de-acolo sunt ametitoare: chiar si 100 de mii de euro numara patronii, dupa o singura sesiune de distractie.
In clubul Vip Room, pe care il vei gasi si in St. Tropez sau Monaco, ajungem in jurul orei 1, cand distractia este in toi. Suntem totusi norocosi: fiind vineri nu este atat de aglomerat, pentru ca de obicei, mai ales marti si joi, nu poti arunca un ac. E momentul in care vei ramane la usa daca nu ai masa rezervata. Iar asta inseamna o consumatie de minimum 3000 de euro. Fara loc, doua persoane vor cheltui minimum 200 de euro.
Ce se bea? Mai mult sampanie. O sticla se termina in 4 pahare si costa mult. Vodca nu merge ca in Romania, ne povesteste George, om de-al casei in cluburile de fite din Dubai.
Bine, daca nu pui la socoteala si ora la care cluburile pun lacatul pe usa. La ora 3 fix, muzica se opreste si toata lumea e invitata sa mearga acasa sa continue petrecerea. Daca n-ai bere acasa, lucrurile se complica. Nu ai de unde cumpara alcool. Cluburile sunt exceptia pentru ca sunt amenajate in hoteluri, cele care detin licenta pentru bauturi cu multe grade.
Ati "ametit" deja de la preturi? Sa n-o faceti pana nu auziti si "oferta" unui restaurant lounge aflat, exact, tot intr-un hotel. In Novikov clientii comanda cu lejeritate sticle de vin rosu de 14 mii de euro, cum este un Chateau Latour 2005. O sticla de Petrus, in schimb, costa "doar" 11 mii de euro, pentru ca este editie 2006, nu mai vechi.
Tot spectacol este si in zona bucatariei, una deschisa, ca sa vada clientul ce i se pregateste si cum. Aici gasim expuse, ca la piata, si fructele, legumele sau pestele si fructele de mare: 100 de grame de calamari costa aproximativ 110 lei, 200 de lei este suta de grame de creveti, iar bibanul de Grecia 40 de lei o suta de grame.
La fel este si Level 43 Sky Lounge, unde privelistea este impresionanta. De altfel, este singura pe care am avut permisiunea s-o filmam. Clientii au garantia intimitatii pentru ca este frecventat de celebritati. Eva Longoria si Lindsay Lohan au baut un cocktail acolo cu o seara inaintea sosirii noastre.