SUA anunţă o intervenţie în Venezuela. Pompeo: "A sosit timpul pentru a acţiona"


Ultimul update: Duminica 24 Februarie 2019 10:12
Data publicarii: Duminica 24 Februarie 2019 10:04
Categorie: Stiri externe
politie din Venezuela

Şeful diplomaţie americane avertizează că Statele Unite "vor trece la fapte" în criza din Venezuela, fără a preciza încă ce măsuri se vor lua.

Statele Unite ale Americii au afirmat sâmbătă că ''vor trece la fapte'' pentru a susţine democraţia în Venezuela, calificând totodată drept ''brute'' forţele de securitate ale preşedintelui Nicolas Maduro care au deschis focul împotriva unor manifestanţi, relatează AFP.

''SUA vor trece la fapte împotriva celor care se opun reinstaurării paşnice a democraţiei în Venezuela. A sosit timpul acum de a acţiona pentru a susţine cerinţele poporului venezuelean disperat'', a scris pe Twitter secretarul de stat american Mike Pompeo.

''Suntem solidari cu cei care îşi continuă lupta pentru libertate. #EstamosUnidosVE'', a adăugat el.

Pompeo a calificat drept ''brute'' forţele de securitate loiale preşedintelui Maduro care au tras asupra unor manifestanţi provocând doi morţi, potrivit organizaţiei neguvernamentale Foro Penal, ce se opune regimului lui Maduro, şi peste 300 de răniţi, inclusiv columbieni, conform guvernului de la Bogota şi altor surse.

Forţele de ordine au deschis focul la frontierele Venezuelei împotriva partizanilor opozantului Juan Guaido pentru a împiedica intrarea ajutoarelor umanitare internaţionale din ţările vecine, aşa cum a ordonat Maduro.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
SUA anunţă o intervenţie în Venezuela. Pompeo: "A sosit timpul pentru a acţiona"
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO