Mărturii din lagărele nord-coreene. Prizonierii, uciși cu aruncătorul de flăcări


Ultimul update: Duminica 24 Februarie 2019 10:21
Data publicarii: Duminica 24 Februarie 2019 08:36
Categorie: Stiri externe

Cu doar câteva zile înaintea unei noi întâlniri a președintelui american cu liderul nord-coreean, apar din nou mărturii despre brutalitatea regimului de la Phenian.

Relatările tulburătoare completează informațiile furnizate chiar de către serviciile americane de informaţii. Potrivit acestora, Kim Jong-un n-a dispus măsuri pentru eliminarea arsenalului nuclear, ci ar face tot posibilul pentru consolidarea lui.

Liderul de la Phenian este ţinta unor noi acuzaţii din partea unor compatrioţi. Cei care au reuşit să evadeze din ţară comunista împărtăşesc povesti înfiorătoare despre execuţii şi tortură.

Un bărbat a dezertat după 10 ani petrecuţi într-un lagăr de concentrare. Susţine că ştie din surse directe despre executarea cu arme anti-aeriene, în 2013, a doi responsabili, colegi cu unchiul dictatorului. De altfel, acesta a fost forţat să asite la asasinarea colaboratorilor săi.. .

Kang Cheol-Hwan, North Korean Defector: Au tras în cei doi, care au dispărut instantaneu de pe fața pământului. Iar Jang Song-Thaek (unchiul lui Kim Jong-un), care a asistat la scenă și s-a trezit cu fața împroșcată de sângele lor, a leșinat pe loc.

Un an mai târziu, însuşi unchiul lui Kim Jong-un a sfârşit în acelaşi mod. Grupul care reuneşte transfugi din Coreea de Nord a strâns mărturii şi despre eliminarea unui responsabil din poliţie, de asemenea colaborator al unchiului lui Kim.

Kang Cheol-Hwan, North Korean Defector: Kim Jong-un îl ura cu înverșunare și a ordonat personal execuția lui cu un aruncător de flăcări. Așa că domnul Oh a fost ars de viu, nici măcar n-au folosit arme. Și după ce i-au dat foc au trecut cu tancul peste el și l-au strivit.

Care să fie raţiunea pulverizării acestor victime? Originar din Buzău, Greg Scărlătoiu conduce singurul Institut american care monitorizează situaţia drepturilor omului din Coreea de Nord. Potrivit acestuia, Kim ar fi convins că respectivii nu meritau nici măcar să fie îngropaţi în pământul Coreii de Nord

Greg Scarlatoiu, Committee for Human Rights în North Korea: Celor care au fost uciși cu aruncătoare de flăcări le-a fost negat dreptul fundamental de a lăsa în urmă, familiei, măcar rămășițe pământești pentru înmormântare.

Potrivit raportului citat, un alt oficial de la Phenian şi amanta lui ar fi fost forţaţi să se dezbrace complet şi sfâşiaţi de o haită de câini înfometaţi în prealabil. Toate aceste atrocităţi ar fi fost comise la ordinul celui fata de care Donald Trump şi-a exprimat admiraţia în repetate rânduri.

Kang Cheol-Hwan, North Korean Defector: Domnule președinte Trump, nu strângeți aceste mâini pătate de sânge! Nu vă întâlniți cu el în Vietnam. E un criminal. Această întâlnire trimite un semnal foarte prost întregii lumi.

Unii comentatori privesc însă cu scepticism aceste declaraţii şi susţin că ele apar exact în momentul în care procesul de pace din Coreea ar putea intra în linie dreaptă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Oficial CIA. Kim Jong-un ar fi vorbit cu Pompeo despre copiii săi. Ce i-a mărturisit
Oficial CIA. Kim Jong-un ar fi vorbit cu Pompeo despre copiii săi. Ce i-a mărturisit
Cine este tânărul care poate fi confundat cu liderul Kim Jong-un. Fenomenul a luat amploare
Cine este tânărul care poate fi confundat cu liderul Kim Jong-un. Fenomenul a luat amploare
VIDEO PROTVPLUS.RO
Boris Johnson, cu piciorul pe masă, în timpul vizitei la Palatul Elysee - 3
Boris Johnson, cu piciorul pe masă, în timpul vizitei la Palatul Elysee. FOTO
Oraşul european care oferă 1 milion de euro pentru dovada non-existenţei sale
Avertizare MAE: Risc de incendii, în mai multe zone din Grecia
Ce s-a întâmplat cu "răniţii radioactivi" din Rusia. Medicilor nu li s-a spus adevărul
SUA confirmă moartea lui Hamza Bin Laden, considerat moștenitorul grupării Al-Qaida
Macron, mesaj ferm pentru Boris Johnson privind Brexit: Am fost mereu „durul găștii”
Incendii padurea amazoniana
Arde „plămânul planetei”. Preşedintele Braziliei dă vina pe ONG-uri
Putin se teme că americanii vor lansa un atac cu rachete din România. Cum va replica
Incendiu violent într-un bloc din Paris. O femeie au murit, doi pompieri au fost răniţi
Ofertă inedită pentru Donald Trump. O întreagă regiune din Belgia pentru 1 euro
Primele imagini cu epava Titanicului din ultimii 15 ani. Ce au descoperit cercetătorii. VIDEO
Johnson se întâlneşte cu preşedintele Franţei. Mesajul lui Macron înainte de întâlnire