Sofatul poate provoca cel mai grav tip de cancer de piele, arata un studiu


Ultimul update: Marti 16 Octombrie 2012 15:13
Sursa: USA Today
Data publicarii: Luni 20 Iunie 2011 10:35
Categorie: Stiri externe
Sofer

Oamenii de stiinta americani au ajuns recent la unele concluzii care, cu siguranta, ii vor pune pe ganduri pe toti soferii. Studiul a fost realizat pentru Statele Unite, insa rezultatul poate constitui un semnal de alarma si pentru alte tari.

Astfel, conform publicatiei USA Today, aceste cercetari au demonstrat ca populatia Statelor Unite este predispusa la cancer de piele, precum melanomul si carcinomul, in special pe partea stanga a corpului.

Condusul autoturismelor poate fi una dintre cauzele principale, deoarece bratul stang receptioneaza mai multe raze ultraviolete, au spus cercetatorii Universitatii Washington din Seattle. Ei au ajuns la aceata concluzie dupa ce au analizat cazurile de cancer care se afla in baza de date a guvernului american. melanom, iar in 53% despre carcinom ale celulelor merkel.

Atunci cand a fost vorba despre membrele superioare, s-au raportat 55% cazuri de carcinom, aparute pe partea stanga. Studiul a fost publicat in aprilie de Jurnalul American al Academiei de Dermatologie, aducand cele mai puternice dovezi in cazurile de cancer de piele aparute pe partea stanga a corpului uman din SUA.

Potrivit Institutului National pentru studierea Cancerului, in 2010, mai mult de 68.000 de persoane au fost diagnosticate cu melanom, iar 8.700 de oameni au murit de aceasta boala.

Si alti cercetatori sunt de acord cu ideea ca expunerea prelungita la soare, in timpul conducerii autoturismului, poate duce la cancer de piele. In tari in care soferii conduc pe partea opusa a drumului, scriu cei la USA Today, bratul drept este expus mai mult la soare. Un studiu din 1986 arata ca barbatii din Australia sunt predispusi sa se imbolnaveasca pe partea dreapta de cancer de piele, din cauza sofatului.

Sursa: USA Today

Tags: cancer, soferi, studii,

Un program strict de alimentatie al bebelusului ar putea declansa obezitatea
Cine se ingrasa isi pune colonul la bataie. Risc mai mare de cancer pentru persoanele obeze
Cheia catre o viata sexuala fabuloasa, dezvaluita intr-un studiu
VIDEO PROTVPLUS.RO