Studiu: Proprietarii de câini, mai protejați împotriva demenței decât cei cu pisici
O cercetare recentă efectuată în Tokyo aduce în atenție un aspect interesant al relației dintre proprietarii de animale de companie și riscul de demență.
Conform studiului realizat de Institutul Metropolitan de Gerontologie din Tokyo pe aproximativ 12.000 de niponi cu vârsta peste 65 de ani, rezultatele arată că proprietarii de câini sunt cu 40% mai puțin expuși riscului de demență în comparație cu cei care nu dețin animale de companie, scrie Spot Media.
Într-un contrast notabil, nu s-a observat nicio diferență semnificativă în privința riscului de demență între cei care dețin pisici și cei fără animale de companie. Cu toate acestea, studiul subliniază beneficiile generale ale păstrării unui animal în casă, evidențiind multiplele aspecte pozitive ale acestei experiențe pentru proprietari.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Rezultatele indică faptul că, în ceea ce privește riscul specific de demență, interacțiunea cu un câine poate aduce o protecție semnificativă. Această descoperire ar putea stimula mai departe cercetările în domeniu și ar putea oferi o perspectivă utilă pentru cei interesați de beneficiile aduse sănătății mintale prin intermediul relației cu animalele de companie.
Mai multe detalii, pe Spot Media.