Statele Uniunii Europene, gata să ia măsuri severe pentru a stopa epidemia de COVID-19

Ultima actualizare: 05-03-2020 23:16
coronavirus
Getty

Statele Uniunii Europene examinează măsuri severe pentru a face faţă răspândirii coronavirusului COVID-19, inclusiv mobilizarea cadrelor medicale pensionate şi a studenţilor din facultăţile de medicină.

Această mobilizare a medicilor pensionaţi şi a studenţilor este una din ''chestiunile pe care le discutăm activ'', a spus oficialul Comisiei Europene în timpul unei audieri publice în cadrul Comitetului Regiunilor, potrivit Agerpres.

Dat fiind că peste 4.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost până în prezent confirmate pe ansamblul UE, responsabilul comunitar a subliniat că se impune suplimentarea aprovizionării cu echipamente medicale de protecţie pentru lucrătorii sanitari, el avertizând că multe state membre au stocuri insuficiente de astfel de materiale.

Săptămâna aceasta Germania a interzis exportul de materiale sanitare de protecţie, în timp ce Franţa a rechiziţionat producţia şi stocul de măşti sanitare.

Miniştrii sănătăţii din statele UE se vor întâlni vineri la Bruxelles la o reuniune extraordinară dedicată crizei create de coronavirusul COVID-19.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO