Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Italieni cere amânarea EURO 2020, din cauza COVID-19

Ultima actualizare: 05-03-2020 21:43
EURO2020
Getty

EURO 2020. Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Italieni, Damiano Tommasi, a declarat pentru agenţia Ansa că UEFA ar trebui să ia în calcul amânarea Campionatului European, în contextul epidemiei COVID-19 care afectează programul ligilor naţionale.

 

“UEFA ar trebui să ia în calcul amânarea Euro-2020, pentru a le da timp campionatelor interne să se termine. Problema coronavirusului nu afectează doar Italia. Serie A va continua cu porţile închise, dar dintre jucători unii sunt de acord că trebuie să continuăm şi alţii sunt îngrijoraţi'', a spus Tommasi, potrivit News.ro.

''Vom lua toate măsurile de precauţie necesare, dar jucătorii de pe teren vorbesc despre riscuri de fiecare dată. Mai rău este că dacă un jucător este găsit infectat, toată echipa trebuie să intre în carantină”, a adăugat Tommasi.

Măsurile luate de cluburile din Italia

 

Cluburile din Italia trebuie să îşi testeze în mod regulat staful şi jucătorii pentru a se asigura că nu există cazuri de infectare cu coronavirus.

De asemenea, jucătorii, antrenorii şi arbitrii nu au voie să îşi dea mâna la meciuri, fotbaliştii nu au voie să bea din aceeaşi sticlă, iar reprezentanţii mass-media dezinfectează microfonul între interviuri.

La nivel global, sunt peste 96.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar numărul morţilor se apropie de 3.300.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO