Stare de urgenta intr-o suburbie din Los Angeles. Zeci de mii de metri cubi de gaz se scurg in fiecare ora in atmosfera

11-01-2016 07:43


Este stare de urgenta intr-o suburbie din Los Angeles. In fiecare ora, zeci de mii de metri cubi de gaz metan se scurg in atmosfera. Peste 2.500 de familii si-au parasit deja locuintele, iar compania de gaz le ofera acestora cazare sau bani.

Multi dintre locuitori au acuzat dureri de cap, migrene, dar si probleme de respiratie. Aceasta situatie dureaza deja de cateva luni.

Cantitatea de gaz metan care se evapora zilnic este comparabila cu emisiile produse de patru milioane si jumatate de autoturisme pe zi. Locuitorii din suburbia din Los Angeles se plang de aerul irespirabil si de problemele de sanatate.

Localnica: "Am o durere de cap constanta, aveam greturi, nu ma simteam deloc bine. Viata tuturor s-a schimbat din aceasta cauza, in ceea ce priveste scoala, munca, sanatatea."

Acesti tineri se mutasera in noua lor casa, pregatiti pentru sarbatorile de iarna. Dar au fost nevoiti sa isi paraseasca locuinta.

Localnic: "Vrem sa ne crestem copiii aici si nu stim cum vom face asta. Nu stim nici daca ne vom mai putea intoarce vreodata aici. Nu este bine pentru sanatatea noastra. Nu stim ce se va intampla."

Si nu sunt singurii nemultumiti.

Localnic: "Aveam ambii ochi umflati, mama mi-a facut poze, ea este asistenta medicala si a fost foarte ingrijorata. Se dezumflau pentru o zi, apoi iar se umflau. "

Reprezentantul companiei de gaz, considerata de oameni vinovata de ce se intampla, a oferit un raspuns locuitorilor.

Mike Mizrahi, purtatorul de cuvant al companiei de gaz: "Ne gandim ca spre sfarsitul lunii februarie, chiar martie sa putem fi capabili sa ii readucem in casele lor pe cei plecati."

Dar nu a precizat cum vor rezolva situatia.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO