Starbucks, in centrul unui scandal, in Hong Kong. Angajatii folosesc apa de la toaleta pentru cafea

Ultimul update: Luni 03 Iunie 2013 06:54
Data publicarii: Vineri 31 Mai 2013 09:58
Categorie: Internaţional
Starbucks

Starbucks se afla in centrul unui scandal de proportii izbucnit in Hong Kong, dupa ce pe internet au aparut mai multe fotografii care arata ca pentru prepararea bauturilor este folosita apa menajera, luata de la toaleta.

Fotografiile au fost facute in cafeneaua lantului din Bank of China Tower, potrivit The Huffington Post. Acestea il infatiseaza pe un angajat care incarca apa cu furtunul intr-un container, la cativa centimetri distanta de un closet, apoi o transporta in zona in care sunt preparate cafelele.

Fotografiile au fost publicate prima data de tabloidul Apple Daily, care sustine ca in cafeneau respectiva este utilizata constant apa menajera. Publicatia, care a trimis reporteri sa investigheze cazul dupa ce a primit un pont, spune ca angajatii filtreaza apa inainte de a o folosi la prepararea cafelelor. Suspiciunea lor este aceea ca in aceasta cafenea se foloseste apa menajera inca de cand a fost deschis localul, in 2011.

Potrivit France Presse, purtatorul de cuvant al Starbucks, Wendy Pang, a confirmat ca apa care se foloseste in cafeneaua din Bank of China Tower este luata din toaleta, dar este trecuta printr-un sistem de filtrare, pentru a indeplini standardele cerute de autoritatile locale si de Organizatia Mondiala de Sanatate.

Nu este o sursa directa de apa in localul respectiv, de aceea este necesar sa o luam din cea mai apropiata sursa din cladire”, a declarat Pang pentru AFP.

Ea a mai spus ca, in momentul de fata, in cafeneaua respectiva, se foloseste apa distilata.

In timp ce apa filtrata ar putea sa indeplineasca standardele stabilite, este greu de crezut ca sistemul elimina toate riscurile pentru oameni.

Ben Cowling, profesor asociat la Facultatea de Sanatate Publica din cadrul Universitatii Hong Kong, a spus ca sistemul de filtrare poate sa inlature bacteriile, dar “rateaza” virusurile, care sunt de dimensiuni mai mici.

Cowling a exprimat si o alta ingrijorare: “Daca angajatii trebuie sa mearga in mod constant la toaleta, asta creste riscul de a aduce de acolo diversi agenti patogeni care ajung in zona de preparare”.

 

Starbucks Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Starbucks Hong Kong Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Starbucks Hong Kong Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Huffington Post

Romanii, in topul pofticiosilor. Cate calorii consuma o persoana, dupa singura o masa la restaurant
Romanii, in topul pofticiosilor. Cate calorii consuma o persoana, dupa singura o masa la restaurant
"A tipat cand a vazut ce era in farfurie". Meniul servit intr-un restaurant din Centrul Vechi
HARTA mancarurilor preferate de romani. In ce zone predomina apetitul pentru fast-food
HARTA mancarurilor preferate de romani. In ce zone predomina apetitul pentru fast-food
VIDEO PROTVPLUS.RO
Santos Lopez
Povestea bărbatului crescut de ucigașul familiei sale. Tatăl adoptiv, condamnat la 5.000 de ani de închisoare
Anunțul lui Donald Tusk privind un nou summit Brexit la Bruxelles
Macron a decretat ”stare de urgență economică și socială”, după protestele Vestelor Galbene
Laureaţii premiilor Nobel 2018 și-au primit primit distincţiile la Stockholm. FOTO
Igor Dodon a fost suspendat, după ce a refuzat să promulge 5 legi
Pactul global despre migraţii a fost aprobat: ”Nu trebuie să cedăm în faţa fricii ”
jaf Florida
Situația riscantă în care s-a aflat o femeie după ce a descoperit că a fost jefuită
Macron, avertizat de Vestele Galbene înainte de discurs. ”În curând, vom vorbi de insurecţie"
Imagini cu cel mai mare ucigaș în serie din Rusia. Capcana prin care a ucis 78 de persoane
Rusia a urcat pe poziţia a doua în clasamentul ţărilor producătoare de arme
Fostul preşedinte Renault-Nissan rămâne în închisoare în Japonia şi a fost pus sub acuzare
Un om al străzii a găsit pe stradă o pungă cu 17.000 de dolari. Ce a făcut cu banii