Starbucks, in centrul unui scandal, in Hong Kong. Angajatii folosesc apa de la toaleta pentru cafea
Starbucks se afla in centrul unui scandal de proportii izbucnit in Hong Kong, dupa ce pe internet au aparut mai multe fotografii care arata ca pentru prepararea bauturilor este folosita apa menajera, luata de la toaleta.
Fotografiile au fost facute in cafeneaua lantului din Bank of China Tower, potrivit The Huffington Post. Acestea il infatiseaza pe un angajat care incarca apa cu furtunul intr-un container, la cativa centimetri distanta de un closet, apoi o transporta in zona in care sunt preparate cafelele.
Fotografiile au fost publicate prima data de tabloidul Apple Daily, care sustine ca in cafeneau respectiva este utilizata constant apa menajera. Publicatia, care a trimis reporteri sa investigheze cazul dupa ce a primit un pont, spune ca angajatii filtreaza apa inainte de a o folosi la prepararea cafelelor. Suspiciunea lor este aceea ca in aceasta cafenea se foloseste apa menajera inca de cand a fost deschis localul, in 2011.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
“Nu este o sursa directa de apa in localul respectiv, de aceea este necesar sa o luam din cea mai apropiata sursa din cladire”, a declarat Pang pentru AFP.
Ea a mai spus ca, in momentul de fata, in cafeneaua respectiva, se foloseste apa distilata.
In timp ce apa filtrata ar putea sa indeplineasca standardele stabilite, este greu de crezut ca sistemul elimina toate riscurile pentru oameni.
Ben Cowling, profesor asociat la Facultatea de Sanatate Publica din cadrul Universitatii Hong Kong, a spus ca sistemul de filtrare poate sa inlature bacteriile, dar “rateaza” virusurile, care sunt de dimensiuni mai mici.
Cowling a exprimat si o alta ingrijorare: “Daca angajatii trebuie sa mearga in mod constant la toaleta, asta creste riscul de a aduce de acolo diversi agenti patogeni care ajung in zona de preparare”.