Starbucks, in centrul unui scandal, in Hong Kong. Angajatii folosesc apa de la toaleta pentru cafea

31-05-2013 09:58


Starbucks

Starbucks se afla in centrul unui scandal de proportii izbucnit in Hong Kong, dupa ce pe internet au aparut mai multe fotografii care arata ca pentru prepararea bauturilor este folosita apa menajera, luata de la toaleta.

Fotografiile au fost facute in cafeneaua lantului din Bank of China Tower, potrivit The Huffington Post. Acestea il infatiseaza pe un angajat care incarca apa cu furtunul intr-un container, la cativa centimetri distanta de un closet, apoi o transporta in zona in care sunt preparate cafelele.

Fotografiile au fost publicate prima data de tabloidul Apple Daily, care sustine ca in cafeneau respectiva este utilizata constant apa menajera. Publicatia, care a trimis reporteri sa investigheze cazul dupa ce a primit un pont, spune ca angajatii filtreaza apa inainte de a o folosi la prepararea cafelelor. Suspiciunea lor este aceea ca in aceasta cafenea se foloseste apa menajera inca de cand a fost deschis localul, in 2011.

Potrivit France Presse, purtatorul de cuvant al Starbucks, Wendy Pang, a confirmat ca apa care se foloseste in cafeneaua din Bank of China Tower este luata din toaleta, dar este trecuta printr-un sistem de filtrare, pentru a indeplini standardele cerute de autoritatile locale si de Organizatia Mondiala de Sanatate.

Nu este o sursa directa de apa in localul respectiv, de aceea este necesar sa o luam din cea mai apropiata sursa din cladire”, a declarat Pang pentru AFP.

Ea a mai spus ca, in momentul de fata, in cafeneaua respectiva, se foloseste apa distilata.

In timp ce apa filtrata ar putea sa indeplineasca standardele stabilite, este greu de crezut ca sistemul elimina toate riscurile pentru oameni.

Ben Cowling, profesor asociat la Facultatea de Sanatate Publica din cadrul Universitatii Hong Kong, a spus ca sistemul de filtrare poate sa inlature bacteriile, dar “rateaza” virusurile, care sunt de dimensiuni mai mici.

Cowling a exprimat si o alta ingrijorare: “Daca angajatii trebuie sa mearga in mod constant la toaleta, asta creste riscul de a aduce de acolo diversi agenti patogeni care ajung in zona de preparare”.

 

Sursa: Huffington Post

VIDEO PROTVPLUS.RO