Spania se topește. Temperaturi-record înregistrate din cauza valului de caniculă
Spania a înregistrat noi recorduri de căldură, iar atât sfârşitul verii, cât şi începutul toamnei ar trebui să aducă temperaturi peste valorile normale, a anunţat miercuri agenţia naţională de meteorologie din această ţară (AEMET).
Aeroportul din Zaragoza a înregistrat marţi cea mai ridicată temperatură din istoria sa, de 28,1°C, în timp ce staţia Fabra din Barcelona a înregistrat o valoare de 40°C, potrivit unui mesaj distribuit de AEMET pe contul său de pe reţeaua de socializare X.
Agenţia spaniolă de meteorologie prevede o vară şi un început de toamnă (august, septembrie, octombrie) cu "70% şanse de temperaturi peste normal" şi "40%-50% şanse de secetă mai mare decât de obicei, comparativ cu 20%-25% şanse de ploi mai abundente".
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Această ţară din Peninsula Iberică a înregistrat în 2024 cea mai caldă lună ianuarie din istoria măsurătorilor meteorologice, cu o temperatură medie de 8,4°C în Spania continentală şi cu valori care s-au apropiat de 30°C în anumite regiuni.
Începând de marţi, Spania se confruntă cu un nou val de căldură intensă, cu temperaturi de peste 40°C în mare parte din ţară.
În Spania, 2023 a ocupat locul al doilea în clasamentul celor mai călduroşi ani de la începutul măsurătorilor meteorologice, cu o temperatură medie de 15,2°C, fiind devansat doar de anul 2022, care a stabilit un record.
În anul 2023 au existat 44 de zile cu recorduri absolute de temperatură în Spania.
Obişnuită cu temperaturile ridicate, Spania se confruntă de acum cu un număr tot mai mare de valuri de căldură care apar la intervale mai apropiate, uneori în afara lunilor de vară, ceea ce provoacă îngrijorare în rândul oamenilor de ştiinţă.