Soluția găsită de un italian pentru a oferi medicilor mâncare caldă și gratuită

Ultima actualizare: 24-03-2020 10:09
Soluția găsită de un italian pentru a oferi medicilor mâncare caldă și gratuită

Sistemul medical italian este foarte greu încercat de epidemia provocată de noul coronavirus, iar cadrele medicale sunt prima şi ultima linie de apărare a bolnavilor.

Mai toţi îşi petrec aproape tot timpul printre bolnavi şi abia au timp să mănânce. La un spital din Milano, un localnic a găsit soluţia pentru a le oferi totuşi cadrelor medicale... mâncare caldă şi gratuită, atunci când sunt la muncă.

Aceasta este camera de gardă a spitalului San Carlo din Milano. Medicii şi asistentele lucrează aici aproape non-stop: pacienţii infectaţi cu noul coronavirus vin în număr tot mai mare, iar cadrele medicale abia au timp să respire. Ca să-i ajute, un localnic a pus la punct un sistem prin care le aduce salvatorilor mâncare caldă: paste, pizza şi burgeri.

Andrea Smidili, CEO și fondator al Postcardcult: „Turele se schimbă continuu. Dacă vreun cadru medical se îmbolnăveşte, trebuie să intre în izolare, aşa că cei care ar fi trebuit să se odihnească trebuie să revină la lucru pe nepusă masă. Să-şi pregătească cina e aproape imposibil şi aici intervenim noi, cu ceva gata preparat”.

Tânărul deţine o platformă online prin care coordonează comenzile şi traseul alimentelor, de la restaurantele din zonă până la intrarea în camera de urgenţe. Mai multe localuri s-au înscris, iar ofera este una variată.

Andrea Smidili, CEO și fondator al Postcardcult: „Ei trimit curieri care aduc mâncarea fără să intre în contact, lasă mâncarea aici, în afara secţiei de urgenţe, de unde o iau cadrele medicale. În felul acesta, niciun şofer nu riscă”.

Pentru medici şi asistente, faptul că au acces la hrană caldă este un ajutor nepreţuit. În funcţie de tura în care e fiecare, pot opta pentru prânz sau cină, iar micul dejun soseşte pentru toată lumea.

Lina Conte, asistentă medicală la urgențe, Spitalul San Carlo: „Putem să ne luăm pauze de câteva minute pentru a savura mâncarea în grupuri mici şi facem totul mai plăcut, mai paşnic în aceste zile care sunt foarte grele, nebuneşti şi foarte, foarte lungi”.

Pachetele cu mâncare caldă sunt doar un alt mod prin care societatea încearcă să le mulţumească medicilor şi asistentelor pentru eforturile depuse.

Lina Conte, asistentă medicală la urgențe, Spitalul San Carlo: „Toţi colegii mei sunt fericiţi, unora nu le vine să creadă, nu înţeleg de unde vin aceste servicii şi sunt chiar foarte fericiţi. Pare ceva banal, dar i-am văzut zâmbind. Mai ales dimineaţa, când ajung sucurile acelea, e ceva de-a dreptul minunat”.

Andrea Smidili, CEO și fondator al Postcardcult: „Aveam serviciul gata funcţional, din motive profesionale, şi îl pot folosi acum pentru că afacerea mea s-a oprit. Pentru a susţine cadrele medicale, cei care salvează vieţi şi ar putea să mă salveze şi pe mine dacă mă îmbolnăvesc. Mă face să mă simt util şi recunoscător pentru că le ofer ceva acelora care-şi riscă vieţile pentru noi”.

Pentru medici, hrana e gratuită, însă restaurantele sunt plătite pentru fiecare porţie în parte şi, în acest mod, îşi pot plăti la rândul lor angajaţii. Banii necesari sunt adunaţi din donaţii - în zece zile s-au strâns aproape 10.000 de euro - hrana pentru o zi costă aproximativ 800 de euro. Platforma de ajutorare a avut un succes neaşteptat: şi alte spitale din Lombardia au anunţat că vor să se înscrie în program.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 22 Octombrie 2021

48:23
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!