Soluția găsită de un italian pentru a oferi medicilor mâncare caldă și gratuită


Ultimul update: Marti 24 Martie 2020 10:09
Data publicarii: Marti 24 Martie 2020 09:56
Categorie: Stiri externe
Soluția găsită de un italian pentru a oferi medicilor mâncare caldă și gratuită

Sistemul medical italian este foarte greu încercat de epidemia provocată de noul coronavirus, iar cadrele medicale sunt prima şi ultima linie de apărare a bolnavilor.

Mai toţi îşi petrec aproape tot timpul printre bolnavi şi abia au timp să mănânce. La un spital din Milano, un localnic a găsit soluţia pentru a le oferi totuşi cadrelor medicale... mâncare caldă şi gratuită, atunci când sunt la muncă.

Aceasta este camera de gardă a spitalului San Carlo din Milano. Medicii şi asistentele lucrează aici aproape non-stop: pacienţii infectaţi cu noul coronavirus vin în număr tot mai mare, iar cadrele medicale abia au timp să respire. Ca să-i ajute, un localnic a pus la punct un sistem prin care le aduce salvatorilor mâncare caldă: paste, pizza şi burgeri.

Andrea Smidili, CEO și fondator al Postcardcult: „Turele se schimbă continuu. Dacă vreun cadru medical se îmbolnăveşte, trebuie să intre în izolare, aşa că cei care ar fi trebuit să se odihnească trebuie să revină la lucru pe nepusă masă. Să-şi pregătească cina e aproape imposibil şi aici intervenim noi, cu ceva gata preparat”.

Tânărul deţine o platformă online prin care coordonează comenzile şi traseul alimentelor, de la restaurantele din zonă până la intrarea în camera de urgenţe. Mai multe localuri s-au înscris, iar ofera este una variată.

Andrea Smidili, CEO și fondator al Postcardcult: „Ei trimit curieri care aduc mâncarea fără să intre în contact, lasă mâncarea aici, în afara secţiei de urgenţe, de unde o iau cadrele medicale. În felul acesta, niciun şofer nu riscă”.

Pentru medici şi asistente, faptul că au acces la hrană caldă este un ajutor nepreţuit. În funcţie de tura în care e fiecare, pot opta pentru prânz sau cină, iar micul dejun soseşte pentru toată lumea.

Lina Conte, asistentă medicală la urgențe, Spitalul San Carlo: „Putem să ne luăm pauze de câteva minute pentru a savura mâncarea în grupuri mici şi facem totul mai plăcut, mai paşnic în aceste zile care sunt foarte grele, nebuneşti şi foarte, foarte lungi”.

Pachetele cu mâncare caldă sunt doar un alt mod prin care societatea încearcă să le mulţumească medicilor şi asistentelor pentru eforturile depuse.

Lina Conte, asistentă medicală la urgențe, Spitalul San Carlo: „Toţi colegii mei sunt fericiţi, unora nu le vine să creadă, nu înţeleg de unde vin aceste servicii şi sunt chiar foarte fericiţi. Pare ceva banal, dar i-am văzut zâmbind. Mai ales dimineaţa, când ajung sucurile acelea, e ceva de-a dreptul minunat”.

Andrea Smidili, CEO și fondator al Postcardcult: „Aveam serviciul gata funcţional, din motive profesionale, şi îl pot folosi acum pentru că afacerea mea s-a oprit. Pentru a susţine cadrele medicale, cei care salvează vieţi şi ar putea să mă salveze şi pe mine dacă mă îmbolnăvesc. Mă face să mă simt util şi recunoscător pentru că le ofer ceva acelora care-şi riscă vieţile pentru noi”.

Pentru medici, hrana e gratuită, însă restaurantele sunt plătite pentru fiecare porţie în parte şi, în acest mod, îşi pot plăti la rândul lor angajaţii. Banii necesari sunt adunaţi din donaţii - în zece zile s-au strâns aproape 10.000 de euro - hrana pentru o zi costă aproximativ 800 de euro. Platforma de ajutorare a avut un succes neaşteptat: şi alte spitale din Lombardia au anunţat că vor să se înscrie în program.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO