Șinele de tren din Chicago, în flăcări. Explicația neașteptată pentru acest fenomen. VIDEO

Ultima actualizare: 31-01-2019 13:36

O serie de fotografii și filmulețe făcute la Chicago au stârnit curiozitate, după ce șinele de tren din oraș au fost surprinse arzând.

Un purtător de cuvânt al companiei care administrează trenurile urbane a declarat, pentru CNN, că măsura urmărește ca macazurile să nu înghețe. Este vorba despre un sistem de arzătoare cu gaz instalat în punctele cheie de pe traseu, măsură luată în condițiile în care la Chicago s-au înregistrat miercuri minus 30 de grade.

 

Pull-aparts are rail defects in which two rails separate at their connection. They occur in extreme cold when the metal shrinks and the rails literally pull apart from each other. How Metra forces make repairs is by warming the metal with fire until it expands and the two rails can be reconnected. ???????? Photo: Mark Llanuza . . . #metra #metrarail #trains #traingram #locomotive #railroad #railway #workingontherailroad #traintracks #hardhatarea #fightingwithfire #railfan #lovetransit #ontherailroad

O postare distribuită de Metra (@metrarail) pe

„De fiecare dată când se înregistrează temperaturi scăzute, folosim acest sistem”, a declarat Michael Gillis pentru CNN.

Din cauza frigului extrem, șinele se îndepărtează una de cealată, astfel că temperaturile ridicate ajută la expandarea metalului, până când acestea pot fi readuse la normal, au mai explicat reprezentanții Metra.

Astfel, angajații feroviari lucrează în ture de 12 ore, pentru a se asigura că sistemul funcționează adecvat. În trecut, echipele foloseau kerosean, pe care erau nevoiți să îl aprindă manual.

„Obișnuiam să cărăm kerosenul. Îl puneam în canistre, îl turnam peste șine și îi dădeam foc. Asta se întâmpla la jumătatea anilor ’70. Astăzi am intra în bucluc dacă am face asta”, a spus John Meyer, reprezentant al companiei Metra.

Potrivit acestuia, trenurile nu sunt în pericol dacă trec peste șinele în flăcări.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO