Sfat inedit pentru oamenii aflați în izolare: nu folosiți internetul și cuptorul cu microunde în același timp

Ultima actualizare: 27-03-2020 20:38
internet
iStock

Peste 2,6 miliarde de oameni din întreaga lume sunt afectați de măsurile de izolare luate pe fondul pandemiei de coronavirus. Jurnaliștii britanici le-au venit în ajutor: ”Dacă vreți să aveți viteză bună la internet, atenție la cuptorul cu microunde”.

”Cuptoarele cu microunde pot reduce semnalul wi-fi. Știați asta?! Așa că nu folosiți cuptorul cu microunde când faceți apeluri video, urmăriți filme în format hd sau faceți altceva important online”, se arată într-un studiu Ofcom citat de BBC.

Utilizatorii au primit și alte sfaturi utile, printre care descărcarea filmelor în locul vizionării online, poziționarea routerului cât mai departe de alte dispositive care pot afecta semnalul, de preferat pe un raft sau o masă, și deconectarea camerei video în timpul apelurilor și a ședințelor online.

Pentru a menaja rețelele mobile, utilizatorii sunt sfătuiți ”să țină pornit semnalul wi-fi și să efectueze apeluri audio prin intermediul rețelelor sociale precum Facetime, Skype sau WhatsApp”. Însă numărul dispozitivelor conectate la wi-fi ar trebui limitat: ”Dispozitive precum telefonul sau tableta rămân de multe ori active pe fundal, așa că nu trebuie conectate la wi-fi atunci când nu le folosiți”.

De la declanșarea pandemiei de coronavirus, numeroase companii care asigură servicii de streaming, ”printre care Facebook, Netflix, Disney+ și Youtube au redus calitatea semnalului video”, mai scrie BBC.

În Marea Britanie, una dintre principalele companii care furnizează servicii de internet a declarat că gradul de utilizare a crescut cu peste 20%.

Și guvernul britanic ia în serios problemele legate de internet și a spus că asigurarea unei viteze ridicate este ”crucială” în combaterea coronavirusului, mai scrie BBC.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO