Revoltă din cauza fricii de coronavirus. Mai mulți pensionari, atacați cu pietre de tineri furioși

Ultima actualizare: 27-03-2020 14:55
Revolta tineri Spania
Twitter / RPeleona

Garda Civilă din Spania a mutat 28 de bătrâni dintr-un azil aflat într-o zonă grav afectată de coronavirus. Convoiul a fost atacat cu pietre la sosirea într-un alt oraș.

Aproximaiv 50 de persoane au înconjurat noua casă a bătrânilor și a fost nevoie de intervenția Poliției. Majoritatea celor nemulțumiți erau tineri, scrie Daily Mail.

Incidentul a avut loc în orașul La Linea de la Concepcion, aflat în apropiere de Gibraltar. Persoanele furioase au folosit și cocktailuri Molotov pentru a-i ataca pe polițiștii rămași să păzească noua casă a grupului de bătrâni.

Doi dintre atacatori au fost arestați. ”Sunt un mic grup de idoți, care nu reprezintă orașul”, s-a scuzat primarul din La Linea.

 

Vârstnicii au fost mutați din orașul Alcala del Valle, pentru a fi protejați, după ce au fost descoperite numeroase cazuri de coronavirus în oraș.

La plecare, au fost aplaudați în semn de încurajare de localnici, mai scrie Daily Mail, care citează presa din Spania.

Rudele bătrânilor au acuzat graba cu care a avut loc întreaga operațiune și au spus că nu au fost informate în prealabil. ”Nu i-au permis să își ia hainele și lucrurile personale. Nu știm cine va avea grijă de ei și dacă noul personal știe de ce medicamente au nevoie”, a declarat nepotul unui bătrân de 99 de ani.

La începutul săptămânii, ministrul Apărării din Spania a dezvăuit că mai mulți bătrâni au fost găsiți morți sau abandonați în unele aziluri.

Spania este a doua cea mai afectată țară din Europa de pandemia de coronavirus, după Italia. Numărul de cazuri pozitive a ajuns, vineri, la 64.059, iar cel al deceselor, la 4.858.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO