Șeful de cabinet al lui Trump: ”Următoarele 24 de ore rămân critice pentru sănătatea lui”

×
Codul embed a fost copiat

Următoarele 24 de ore rămân critice pentru sănătatea lui Donald Trump. Este mesajul transmis explicit de șeful lui de cabinet și confirmat de doctorul personal al președintelui.

Totuși, bâlbele din declaraţiile medicilor generează mai degrabă confuzie decât transparență și liniște. O sumedenie de înalţi responsabili americani se plâng ca nu sunt ţinuţi la curent cu situaţia reală, aşa că îşi iau informaţiile de la televizor. Nici cei potenţial expuşi focarului prezidenţial nu au fost contactaţi de medicii lui Trump pentru instrucţiuni.

Donald Trump: ”Când am venit aici, nu mă simțeam prea bine, sunt mult mai bine acum. Lucrăm din greu ca să mă pun pe picioare, trebuie să mă întorc, pentru că încă avem măreţia Americii. Încep să mă simt bine. Nu se știe, în următoarele zile. Presupun că ăsta va fi adevăratul test”.

Pe scurt, "se va întoarce cât de curând!". Așa ar putea suna concluzia mesajului de 4 minute, înregistrat de Trump în salonul prezidenţial al spitalului militar Walter Reed. Flancat de steaguri, dar fără cravată, preşedintele american pare obosit. Ulterior, au fost date publicităţii două fotografii cu el studiind dosare, în acelaşi birou.

În mesajele din ultimele ore, echipa medicală a afişat un “optimism prudent, subliniind ameliorarea progresivă a simptomelor”. Oficial, liderul american nu mai are febră și nici dificultăți de respirație.

Citește și
Alegeri SUA 2020. Prima dezbatere dintre Donald Trump și Joe Biden, marcată de haos și atacuri dure - 7
Sondaj Reuters/Ipsos: Biden are un avans de 10% în fața lui Trump
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Potrivit postului CNN, însă, lucrurile sunt nuanțate. Chiar şeful de cabinet al preşedintelui ar fi dezvăluit unui cerc restrâns de jurnalişti că "următoarele ore rămân critice".

Mark Meadows, şeful de cabinet al lui Trump: ”Avea febră şi nivelul de oxigenare a sângelui i-a scăzut rapid. Câţiva dintre noi, medicul lui şi eu însumi eram foarte îngrijoraţi”.

Jonathan Lemire, Reporter AP: ”Stând de vorbă cu oficiali ai administrației și cu alții, cu persoane familiarizate cu situația președintelui care nu aveau autorizație să vorbească public, am aflat că, vineri dimineață, președintele a avut într-adevăr nevoie de oxigen suplimentar”.

Nu a fost singurul moment cu semne de întrebare din timpul conferinței de presă. Unuia dintre medici i-a scăpat sintagma "72 de ore de la diagnostic". Cu o zi și și jumătate mai mult decât se știa oficial.

Sean Conley, medic: ”Suntem la 72 de ore de la diagnostic”.

Ceea ce ar însemna preşedintele a fost diagnosticat cu COVID cu o zi mai devreme şi ar fi participat la o strângere de fonduri ştiind că este infectat. Medicul a revenit ulterior, spunând că s-ar fi exprimat greşit.

Brian Garibaldi, doctorul președintelui Trump: ”Planul nostru e să continuăm cu un tratament de cinci zile cu Remdesivir. Preşedintele este în toane foarte bune şi se simte bine, să-l încurajăm să mănânce, să bea, să se hidrateze, să se ridice din pat şi să lucreze”.

Donald Trump: ”Dacă te uiţi la medicamentele pe care le iau, unele abia urmează să fie lansate, sincer, sunt cu adevărat miraculoase. O să învingem coronavirusul, ori cum vreţi să-i spuneţi, îl batem de nu se vede!”

Sean Conley: ”În mod special primele 7-10 zile ale bolii sunt cele mai delicate, riscante, ele determină cursul ulterior al bolii”.

Potrivit unor surse citate tot de CNN, Donald Trump s-a lăsat cu greu convins să meargă la spital. Elicopterul Marine One aştepta pe peluza pe când consilierii lui încă duceau munca de lămurire. Trump ar fi îngrijorat că spitalizarea transmite o maximă vulnerabilitate pentru dubla sa calitate de şef al celei mai puternice tari a lumii, dar şi candidat la un nou mandat.

Oricum, Casa Alba a avut grijă că plecarea spre spital să aibă loc după închiderea bursei de la New York, pentru a evita previzibila prăbuşire a indicilor.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Analiză: Infectarea lui Donald Trump cu SARS-CoV-2, o amenințare majoră la adresa securității naționale a SUA
Analiză: Infectarea lui Donald Trump cu SARS-CoV-2, o amenințare majoră la adresa securității naționale a SUA

Anunțul că președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, este infectat cu noul coronavirus ar putea genera repercusiuni fără precedent la nivelul securității naționale a SUA.

Sondaj Reuters/Ipsos: Biden are un avans de 10% în fața lui Trump
Sondaj Reuters/Ipsos: Biden are un avans de 10% în fața lui Trump

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, are un avans de 10% faţă de preşedintele Donald Trump în preferinţele electorale.

Scenarii constituționale: Ce se întâmplă dacă Trump nu mai poate candida?
Scenarii constituționale: Ce se întâmplă dacă Trump nu mai poate candida?

Procedura înlocuirii preşedintelui SUA a ajuns în atenţia publică în contextul îmbolnăvirii de coronavirus a lui Donald Trump, iar Constituţia prevede că vicepreşedintele preia atribuţiile, însă lucrurile sunt neclare, scrie The New York Times.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.