Minciunile unei femei anuleaza procesul secolului. DSK:"a fost un cosmar pentru mine si familia mea"

23-08-2011 07:56

Ceea ce parea procesul secolului la jumatatea lunii mai s-a dezumflat ca un balon de sapun. Procurorii spun ca sunt in continuare convinsi de vinovatia lui Strauss-Kahn, dar nu pot cere juratilor sa creada o femeie despre care se stie ca a mintit.

Decizia a fost luata deoarece "existau dubii in privinta credibilitatii acuzatoarei", potrivit BBC News.

Dominique Strauss-Kahn le-a multumit tuturor celor care l-au sustinut pe durata acestui "cosmar", afirmand ca este "nerabdator sa mearga acasa", conform unei declaratii publicate dupa ce Tribunalul din Manhattan a decis inchiderea dosarului sau, informeaza AFP.

"Ultimele luni au fost un cosmar pentru mine si pentru familia mea. Le multumesc tuturor prietenilor din Franta si din Statele Unite care au crezut in nevinovatia mea", a spus Strauss-Kahn, conform comunicatului, multumindu-i si judecatorului.

Strauss-Kahn a urcat intr-o masina de culoare neagra, alaturi de sotia sa, Anne Sinclair, care zambea, si de avocatul Benjamin Brafman.

Potrivit AFP, fostul director FMI nu a facut nicio declaratie la plecarea de la tribunal.

Nafissatou Diallo, menajera care a depus plangerea, si avocatul ei s-au intalnit cu procurorii pentru a discuta decizia acestora de a renunta sa mai sustina acuzatiile in instanta.

"Procurorul districtual din Manhattan, Cyrus Vance, a refuzat dreptul unei femei de a beneficia de proces intr-un caz de viol. Nu doar ca a intors spatele unei victime inocente, dar a si ignorat probe criminalistice si medicale" spune avocatul menajerei.

Intr-adevar, unele dovezi incriminatorii exista, inclusiv mostre ADN, insa procurorii nu le considera, probabil, suficiente pentru a proba agresiunile sexuale. Si - mai ales - au dubii legate de cea care l-a adus pe DSK pe banca acuzarii.

Imigranta africana, in varsta de 32 de ani, vrea si un proces civil, ca sa-l faca pe fostul sef de la FMI sa plateasca macar finaciar, daca nu cu inchisoarea. Aceasta mutare nu face decat sa-i zdruncine si mai mult credibilitatea, mai ales ca a mintit, in repetate randuri, in privinta trecutului ei si in privinta celor petrecute dupa presupusele agresiuni sexuale din 14 mai.


VIDEO PROTVPLUS.RO