Scrisoarea unui copil de 6 ani pentru Barack Obama: "Iti amintesti de baiatul din Siria? Te rog, adu-l la noi acasa"


Ultimul update: Luni 26 Septembrie 2016 07:10
Data publicarii: Vineri 23 Septembrie 2016 08:01
Categorie: Stiri externe

America si-a primit lectia de solidaritate, zilele trecute, de la un baiatel de 6 ani.

Copilul a redactat o scrisoare adresata presedintelui Statelor Unite, in care ii cere sa il aduca in America pe baietelul din Siria a carui imagine a facut inconjurul lumii. Cererea sa nu a trecut neobservata de catre Obama.

"Domnule presedinte Obama,
Iti amintesti de baiatul din ambulanta din Siria? Poti sa mergi, te rog, sa il iei si sa il aduci in casa noastra? Parcheaza in fata casei si noi va vom astepta cu steaguri, flori si baloane"
, i-a scris copilul presedintelui SUA.

Asa si-a inceput scrisoarea emotionanta Alex, baietelul de 6 ani. Redactata de el pe cateva pagini, micutul a fost filmat in timp ce o citea, iar clipul video a ajuns viral in doar cateva ore. I-a expus presedintelui numeroase motive pentru care baiatul din Siria ar fi bine primit in casa lor:

"Catherine, sora mea mai mica, va prinde fluturi si licurici pentru el. La scoala, am un prieten din Siria, Omar. Ii voi face cunostinta cu Omar si ne vom putea juca impreuna. Cum el nu va aduce jucarii, pentru ca nu are, Catherine va imparti cu el iepurasul ei alb-albastru de plus. Iar eu voi imparti bicicleta mea cu el si il voi invata sa mearga pe ea."

Cuvintele sale au ajuns pana la Casa Alba. Presedintele Statelor Unite a prezentat scrisoarea lui Alex in fata liderilor lumii, la summitul pe tema refugiatilor din New York.

"Acestea sunt cuvintele unui baiat de 6 ani. El ne invata multe! Nu stie cum sa fie cinic, suspicios sau sa se teama de alte persoane pentru modul cum arata, tara de unde provin sau felul in care se roaga. Cu totii avem ceva de invatat de la Alex!", a spus Obama.

Clipul a facut rapid inconjurul lumii, care, spun internautii, le-a oferit o lectie de umanitate tuturor celor care resping refugiatii sau pe cei care provin din tarile afectate de razboi.

FULLSCREEN
Scrisoarea unui copil de 6 ani pentru Barack Obama: "Iti amintesti de baiatul din Siria? Te rog, adu-l la noi acasa"
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO