Scotia anunta un nou referendum ca sa se rupa de Anglia si sa ramana in UE. "Negociem direct cu statele membre ale Uniunii"

Ultima actualizare: 27-06-2016 07:18
Nicola Sturgeon, prim-ministru al Scotiei

Scotia a inceput pregatirile pentru un nou referendum privind independenta de Marea Britanie si s-a aliat cu primarul Londrei in negocierile privind Brexit.

Premierul Scotiei, Nicola Sturgeon, a anuntat ca a inceput pregatirile pentru un nou referendum privind independenta de Marea Britanie, relateaza Sky News, citat de News.ro.

"Scotia se confrunta cu perspectiva de a fi scoasa din UE impotriva propriei vointe. Consider accest lucru inacceptabil intr-o democratie", a declarat Sturgeon.

"Optiunea pentru un nou referendum trebuie sa fie pe masa si este pe masa" iar un astfel de vot e "extrem de probabil", a spus Sturgeon. Premierul scotian a anuntat insa va "explora toate variantele pentru a ramane in Uniunea Europeana". 

Legat de cetatenii UE aflati in Scotia, premierul a transmis: "Sunteti in continuare bineveniti aici. Scotia e casa voastra. Va apreciem contributia".

Sturgeon a precizat ca va negocia direct cu institutiile si statele membre UE si ca deja le-a comunicat ca Scotia a votat pentru a ramane in Uniune. "Am discutat si cu primarul Londrei si avem in comun acest obiectiv", a mai spus Sturgeon. Capitala Marii Britanii a votat si ea pentru ramanerea in UE.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO