Scandal în Germania. Motivul pentru care un bărbat nu vrea să fie expropriat de o mare companie

Dată publicare: 24-04-2021 08:02
Dată actualizare: 24-04-2021 09:03


germania

Într-un mic sat din vestul Germaniei, un localnic se încăpăţânează să se pună de-a curmezişul în faţa unei mari companii miniere, care vrea să-l exproprieze.

Totul, pentru că cele câteva hectare de teren pe care le deţine omul conţin cantităţi uriaşe de lignit.

Omul a rămas aproape singur în satul părăsit de mai toţi localnicii, dar nu vrea să renunţe prea uşor sau prea ieftin la casa şi la gospodăria familiei sale.

El este Eckhart, unul dintre ultimii oameni rămaşi în acest sat din vestul Germaniei.

Eckard Heukamp, fermier: "Mi se spune că nu mai am încotro să mă duc, că sunt ultimul mohican şi că vor trece şi peste mine".

Acum doi ani, o companie minieră a solicitat autorităţilor să permită exproprierea terenurilor din jurul satului, unde se află cantităţi uriaşe de lignit. A avut câştig de cauză, aşa că a dat un ultimatum localnicilor ca să-şi părăsească fermele.

Eckhart ar trebui să se mute până în noiembrie, dar consideră decizia ilegală. Și-a angajat un avocat și a contestat hotărârea, plecând de la ideea că, în următorii 17 ani, Germania vrea să renunţe complet la combustibilii fosili.

Dr. Michael Terwiesche, avocat: "Considerăm că nu se justifică cererea de expropriere a terenului. Suntem de părere că, în viitor, nu va mai fi nevoie de lignit pentru a se produce energie electrică".

Până de curând, acolo trăiau 80 de familii. Multe dintre ele au primit terenuri în alte părţi şi s-au mutat. Cei care nu și-au făcut încă bagajele spun că le este greu să-şi părăsească locurile de baştină.

Eckard Heukamp, fermier: "Aceasta este trăsura bunicului meu, care are o încărcătură emoţională mare pentru mine".

Peter Abbens, rezident din satul vecin: "Aici, în sat, sunt încă oameni care ar vrea să rămână. Încă speră că excavatoarele vor fi oprite. Eu nu cred asta".

Pentru cele două hectare și jumătate de teren pe care le deține, Eckhart ar primi o fermă în regiunea Brandenburg.

Eckard Heukamp, fermier: "Dacă ar fi să plec în altă parte, aş vrea să fiu într-o poziţie economică mai bună decât sunt în acest moment. Pentru mine, Branderburg ar fi o fundătură".

Dacă omul va câştiga procesul, va avea dreptul să îşi păstreze gospodăria şi terenurile. La fel şi ceilalţi localnici rămași în zonă.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO