Rusia pune zvonurile legate de boala lui Putin pe seama soarelui de primavara. Imaginile aparute pe site-ul Kremlinului

13-03-2015 20:11


De doua zile, in Rusia, dau in clocot zvonuri despre starea de sanatate a lui Vladimir Putin. Presedintele n-a mai fost vazut in public de la intalnirea cu premierul italian, pe 5 martie.

Totusi, site-ul Kremlinului s-a straduit sa pastreze aparentele. Chiar vineri au fost postate imagini de la o presupusa intalnire avuta de Putin cu presedintele Curtii Supreme.

Purtatorul sau de cuvant a pus barfele pe seama soarelui de primavara care ar fi "infierbantat capetele unora". In octombrie anul trecut s-a crezut ca Putin ar avea cancer pancreatic.

Dupa ce Vladimir Putin si-a anulat o vizita in Kazahstan, s-a aflat ca intalnirea avuta cu un comitet de femei, pe 8 martie, la Kremlin, fusese inregistrata in 5 martie. Drept urmare unii s-au ostenit sa caute semne de oboseala in ultimele sale aparitii publice.

Speculatiile au luat-o razna tocmai cand Vladimir Putin si-a intrerupt colaborarea cu o firma americana de PR. De noua ani, compania il ajuta sa-si faca mesajul auzit in presa occidentala.

Nu se stie daca Putin i-a concediat, ori americanii au socotit ca presedintele rus devenise un client nerespectabil. Mai ales de cand propaganda orchestrata de Kremlin se inspira tot mai apasat din cea stalinista.

Acest lucru reiese si dintr-un asa-zis documentar, difuzat de Russia 1, care il descria pe Boris Nemtsov si pe alti oponenti ai Kremlinului drept agenti platiti de Occident.

"Cand incep sa te ponegreasca in toate felurile, cand te acuza ca faci parte din 'coloana a cincea, a tradatorilor', e foarte greu sa suporti", spunea Boris Nemtov.

Putin insusi a lansat teoria "coloanei a cincea, a tradatorilor", alcatuita din criticii regimului. Postere cu chipurile asa-zisilor tradatori au aparut in diverse locuri publice.

Nu e singura tactica resuscitata dintre practicile sovietice. Vladimir Putin a trimis un mesaj de condoleante mamei lui Boris Nemtsov. Doar ca telegrama a fost adresata doamnei Dina Yakovlevna Eidman, acesta fiind numele de fata, pe care mama lui Nemtov nu l-a mai folosit de 63 de ani. Nu doar familia crede ca Putin a vrut sa sublinieze in acest fel ca Nemtov era evreu, chiar daca a practicat religia tatalui.

VIDEO PROTVPLUS.RO