Rusia l-a convocat pe ambasadorul Republicii Moldova în urma expulzării directorului Sputnik
Ministerul rus de Externe l-a convocat marţi pe ambasadorul Republicii Moldova la Moscova pentru a protesta faţă de „persecuţia” presei ruse în această ţară, după expulzarea în septembrie a directorului local al agenţiei de presă Sputnik, scrie AFP.
„Partea moldovenească a primit un protest ferm împotriva persecuţiei actuale, motivate politic, a presei de limbă rusă din Republica Moldova", a precizat ministerul într-un comunicat, citează news.ro.
Acesta a citat în special expulzarea de către Republica Moldova, la 13 septembrie, a directorului filialei moldoveneşti a Sputnik, Vitali Denissov, acuzat de Chişinău de "dezinformare şi propagandă".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ca represalii, Rusia a decis să interzică intrarea pe teritoriul său a „unui număr de persoane direct implicate în limitarea libertăţii de exprimare şi a drepturilor jurnaliştilor ruşi în Republica Moldova, precum şi în alimentarea sentimentului antirusesc", potrivit ministerului.
De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, preşedinta proeuropeană Maia Sandu a criticat în mod regulat ingerinţele şi tentativele de răsturnare a ţării, despre care crede că au fost orchestrate de Moscova.
Fosta republică sovietică de 2,6 milioane de locuitori, situată între România şi Ucraina, a primit anul trecut statutul oficial de candidat la aderarea la Uniunea Europeană.
Acuzate că sunt instrumente de „dezinformare" ale Kremlinului, mass-media Sputnik şi RT au primit interdicţie de a emite în UE începând din martie 2022, atât la televiziune, cât şi pe internet, în urma unui acord încheiat de cele 27 de state membre, la scurt timp după începerea conflictului.