Rusia dispune de o noua categorie de arme. Decretul semnat de Vladimir Putin

Vladimir Putin - Getty

Ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, a anuntat luni crearea Fortelor Aerospatiale in cadrul armatei Rusiei prin fuziunea aviatiei militare, apararii antiaeriene si antiracheta, precum si fortelor cosmice.

“Formarea Fortelor Aerospatiale este optiunea cea mai adecvata pentru a imbunatati apararea aerospatiala a tarii”, a declarat Soigu in timpul unei intalniri la Ministerul Apararii, relateaza Agerpres.

Astfel, in conformitate cu un decret semnat la 1 august de presedintele Vladimir Putin, comandantul suprem al armatei, au fost unificate sub o singura comanda “aviatia, trupele de aparare aeriana, fortele de aparare antiracheta si cele spatiale”, a precizat Serghei Soigu.

“Aceasta va permite in primul rand concentrarea in aceleasi maini a intregii responsabilitati pentru formarea politicii tehnico-militare si rezolvarea problemelor in sectorul aerospatial, iar, in al doilea rand, o integrare mai stransa va imbunatati eficienta utilizarii acestora”, a afirmat ministrul rus al apararii, adaugand ca noile forte create vor asigura o dezvoltare progresiva a apararii aerospatiale a tarii.

La inceputul acestui deceniu, Moscova a lansat un plan ambitios de reinarmare cu un buget de 700.000 de milioane de dolari pana in 2020 si care ofera prioritate achizitionarii de submarine nucleare, de avioane strategice si rachete intercontinentale.

Citește și
Vladimir Putin incruntat FOTO AGERPRES
Raspunsul Rusiei la sanctiunile occidentale. "Vor fi distruse branzeturile, legumele si fructele"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Modernizarea armatei ruse coincide cu o grava deteriorare a relatiilor dintre Rusia si Occident, fara precedent de la incheierea Razboiului Rece, ca urmare a rolului Moscovei in criza Ucraina.

Moscova si-a crescut sensibil numarul de teste cu arme nucleare si pe cel al manevrelor militare atat la frontiera cu Uniunea Europeana, cat si cu alte regiuni.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Presedintele Ucrainei:
Presedintele Ucrainei: "Putin ar putea ataca Finlanda, Tarile Baltice sau statele de la Marea Neagra". Ce spun liderii NATO

Liderul de la Kiev avertizeaza, intr-un recent interviu, ca Ucraina este singurul obstacol care sta in calea extinderii Rusiei – o extindere care ar putea afecta direct si tara noastra.

Raspunsul Rusiei la sanctiunile occidentale.
Raspunsul Rusiei la sanctiunile occidentale. "Vor fi distruse branzeturile, legumele si fructele"

Vladimir Putin a aprobat masurile prin care tara sa raspunde la sanctiunile impuse de SUA si UE unor oficiali si oameni de afaceri rusi.

O tara din UE se pregateste pentru o criza de tip ucrainean, provocata de Rusia.
O tara din UE se pregateste pentru o criza de tip ucrainean, provocata de Rusia. "Ar putea aparea omuletii verzi"

O alta tara vecina cu Rusia face pregatiri in vederea unui iminent “razboi hibrid” – cu o miza cel putin ciudata: o regiune in care nu locuiesc etnici rusi.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.