Rusia anunta ca va dezvolta rachete capabile sa penetreze scutul antiracheta al SUA: "Se lucreaza in mod intens"
Amenintarile din partea sistemului de aparare antiracheta al SUA in Europa nu reduc in mod critic capacitatile de lupta ale fortelor strategice ruse datorita perfectionarii permanente a rachetelor rusesti, a declarat Serghei Karakaev.
Potrivit lui Karakaev, comandantul fortelor strategice rusesti, la ora actuala se lucreaza in mod intens la perfectionarea mijloacelor de contracarare a sistemului american antiracheta din Europa.
"Acest lucru este dictat de faptul ca SUA nu se opresc si continua sa-si perfectioneze sistemul antiracheta, inclusiv prin amplasarea de elemente ale acestuia in Europa. De aceea, o atentie speciala in elaborarea noilor complexe de racheta este acordata problemei privind contracararea scutului antiracheta" american, a spus el.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Karakaev a subliniat ca posibilitatile rachetelor balistice rusesti sunt sporite inclusiv prin aparitia de "noi rachete cu traiectorii greu de anticipat", dar si a unor "noi mijloace pentru depasirea sistemului antiracheta".
Seful Fortelor strategice ruse a subliniat, de asemenea, ca rachete balistice intercontinentale rusesti au capacitatea sa transporte focoase catre obiective pe niste traiectorii optimale din punct de vedere energetic si sa initieze atacuri din directii diferite "ceea ce obliga partea adversa sa asigure o aparare antiracheta circulara".
Statele Unite si NATO au explicat in repetate randuri ca elementele sistemului antiracheta instalate in Europa nu sunt indreptate impotriva Rusiei, ci sunt menite sa contracareze amenintari provenind din tari care nu se conformeaza reglementarilor internationale, cum sunt Iranul si Coreea de Nord.