Roxana Mărăcineanu, evacuată de pe un stadion după ce a fost insultată de suporteri

Ultima actualizare: 14-12-2019 20:33

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sporturilor din Franţa, a fost implicată într-un incident grav.

Politiciana de origine română era să fie linşată de către un grup de bărbaţi nemulţumiţi de reforma pensiilor promovată de către guvernul preşedintelui Emmanuel Macron.

Incidentul a avut loc vineri seară pe un stadion de lângă Paris, unde avea loc un meci de fotbal de liga a 3-a. Roxana Mărăcineanu a fost salvată de forţele de ordine care au reuşit să o urce în maşina oficială şi să o ducă în siguranţă departe de fanii dezlănţuiţi.

Într-un filmuleţ postat pe reţelele de socializare, se poate vedea un grup de suporteri care strigă către ea: “Toată lumea detestă ministrul”, “Aici nu este nimeni cu Macron, aşa că urcă-te în maşină şi pleacă”. În plus, fanii au aruncat cu un pahar plin cu lichid către ministru.

“Am fost abordată de o persoană care avea un mesaj politic de transmis. Venisem pentru a avea contact cu un club care apără valorile în care mă recunosc. Este situat la câţiva paşi de inima viitoarelor Jocuri Olimpice de la Paris, din 2024, şi vreau să îi susţin. Voi reveni…”, a declarat Mărăcineanu pentru Le Parisien.

“Sunt şocat de ce am văzut şi de atitudinea câtorva persoane care acţionează contrar valorilor clubului. Una dintre valorile de bază este toleranţa”, a declarat şi Patrice Haddad, preşedintele clubului Red Star.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO