Efectele grevei masive din Franța. Turiștii își anulează rezervările, localnicii nu mai ies din case


Ultimul update: Sambata 14 Decembrie 2019 10:07
Data publicarii: Sambata 14 Decembrie 2019 10:05
Categorie: Stiri externe

În Franţa continuă greva declanşată pe fondul reformei pensiilor. Primele efecte au început să se resimtă în turism.

Hotelierii au parte de rezervări anulate în ultimul moment, iar turiştii care se încumetă să ajungă în această perioadă la Paris sunt de cele mai multe ori nevoiţi să meargă pe jos de la o atracţie la cealaltă. Asta pentru că în metropolă o mare parte dintre mijloacele de transport încă nu funcţionează.

La Paris, sute mii de oameni sunt nevoiţi să se înghesuite în cele două linii de metrou, singurele care mai funcţionează din cauza grevei. În plus, pe străzi circulă mai puţin de 50% din autobuze.

În ceea ce priveşte obiectivele turistice pricipale, dacă turnul Eiffel a fost redeschis vizitatorilor, muzeul Luvru funcţionează cu program redus. Dar pentru că transportul în comun este grav afectat, turiştii sunt nevoiţi să găsească mijloace alternative de transport.

Turistă: „Greva afectează foarte mult transportul aici. Pentru mine, de exemplu, pentru că sunt din altă ţară, nu știu foarte bine cum să mă mișc prin oraș. Dacă nu am bicicletă, nu pot face nimic. ”

Turistă: „Nu e benefic pentru turism. Noi suntem tineri și ne place să ne plimbăm, dar există persoane care nu mai vin la Paris pentru că ştiu că e grevă. Aşa că se pierd bani.”

Iar efectele se văd nu doar în turism, ci şi în afaceri.

Corinne Menegaux, Paris Tourism Office Director: „Aş spune că cel mai mare impact al grevei se vede în magazine și în restaurante. Nu este doar din cauza turismului, ci se datorează şi prezenței scăzute a localnicilor, deoarece oamenii nu mai merg la magazine pentru că nu mai au cum să ajungă, la fel şi la restaurante, așa că avem o scădere drastică a afacerilor în aceste sectoare.”

Greva generală din Franţa a fost declanşată pe 5 decembrie din cauza reformei pensiilor. Guvernul vrea să elimine, treptat, cele 42 de regimuri speciale existente în prezent şi să introducă o pensie universală, pe puncte.

În plus se vrea mărirea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Săptămâna viitoare, în marile oraşe din Franţa sunt anunţate noi proteste de amploare, iar dacă sindicaliştii nu vor ajunge la un acord cu guvernanţii, cel mai probabil greva va continua până după Crăciun.

Tags: greva paris,

Sute de mii de manifestanţi au ieșit din nou în stradă, în Franța
Capitala Franței, paralizată de greva din transporturi. „E o adevărată catastrofă”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33