Român prins la 6 ani de la o crimă care a șocat Anglia. Reacția criminalului

×
Codul embed a fost copiat

O crimă înfiorătoare, care a şocat întreaga Anglie în 2013, şi-a găsit astăzi făptaşul tocmai în judeţul Cluj.

Este un român din Dej, care spera să dea lovitura de Crăciun şi să jefuiască locuinţa unor oameni înstăriţi din Sussex. Omul a găsit-o însă înăuntru pe o prietenă a gazdelor, o femeie de 55 de ani, şi a ucis-o cu sălbăticie.

În căutarea criminalului, până acum, poliţia a audiat 10.000 de oameni şi de la peste 3000 au fost recoltate probe ADN. Însă ancheta era în impas. Abia după ce suspectul principal, tânărul de 27 de ani ajuns acasă în Dej, a fost încolţit şi a recunoscut totul, cazul s-a limpezit.

În urma percheziţiilor care au avut astăzi loc în locuinţa suspectului încă nu se ştie dacă s-au găsit obiecte furate în 2013 din casa respectivă.

Cert este că a fost pus în aplicare şi un mandat european de arestare pe numele tânărului emis de autorităţile din Marea B ritanie. Iar magistraţii Curţii de Apel din Cluj au confirmat mandatul. Practic acesta va fi extrădat şi judecat în Anglia acolo unde a comis oribilă faptă.

Citește și
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Cazul artistei Valerie Graves a revoltat toată Marea Britanie
 

Alături de polițiștii români care au lucrat extrem de bine în acest caz au participat şi 4 poliţişti din Anglia veniţi special ca să rezolve în sfârşit acest caz.

Toată presa internaţională a scris astăzi despre reuşita polițiștilor şi asta deoarece cazul artistei Valerie Graves a revoltat toată Marea Britanie. S-a pus atunci în joc şi o recompensă uriaşă. 10.000 de lire pentru toţi cei care pot oferi informaţii despre criminal sau 20.000 de lire pentru cei care îl prinde.

În orăşelul Bosham, din Sussex, Marea Britanie, Valerie Graves în vârstă de 55 de ani ajunsese în locuinţa prietenilor ei, oameni foarte bogaţi, plecaţi în vacanţa de Crăciun. Femeia avea grijă de casă şi seara târziu, a adormit liniştită.

Românul din Dej a intrat cu gândul să fure, crezând că nimeni nu este acasă. Biata femeie a fost ucisă într-un mod de nedescris, iar arma crimei au fost găsită ceva mai târziu, la 600 de metri de casă. Au trecut ani de zile de investigaţii, iar politiștii britanici s-au chinuit să găsească făptaşul.
 

Criminalul căutat timp de 6 ani. Mărturia sa după ce a fost prins 
 

Șeful poliţiei din Sussex: ”Moartea tragică a lui Valerie Graves din decembrie 2013 rămâne una dintre cele mai complexe investigaţii a Poliţiei din Sussex după foarte multă vreme. Încă avem nevoie de ajutorul dumneavoastră, să veniţi şi să ne oferiţi mai multe informaţii şi să ne ajutaţi să îl găsim pe ucigaşul ei.”

Imediat după crimă, romanul s-a întors acasă, în speranţa că nimeni nu o să-i mai dea de urmă. Astăzi însă, poliţiştii i-au bătut la uşă. Iniţial tânărul s-a făcut că nu ştie despre ce este vorba.

În final băiatul şi-a recunoscut vina. Interogatoriul poliţiştilor români le-a fost de mare ajutor colegilor britanici.

Suspect: Vă spun sincer că nu am vrut să îi fac rău. A fost un accident. M-a pus cineva să fac să intru în casa aceea că a fost vorba că sunt bani şi lucruri de valoare şi m-au pus pe mine. Am fost picat la mijloc în capcană şi de frică s-a întâmplat. Vă zic sincer că n-am făcut rău la nimeni în viaţa vieţii mele.
Poliţist: Deci accidental ai omorât-o?
Suspect: Îmi pare tare, tare rău.

Cea mai mare recoltare de probe ADN din istoria recentă

Vecin: ”Am auzit azi dimineaţă la ora 6 au venit poliţiştii. Stătea doar de un an, locuia cu o femeie cu doi copii stăteau deasupra mea. Nu ştiu ce a făcut, n-am auzit.”

Cazul a fost extrem de complex: are cea mai mare recoltare de probe ADN din istoria recentă a anchetelor de crimă.

Șeful poliţiei din Sussex: ”Am audiat mai bine de 10.000 de oameni, mergând din casă în casă, am luat peste 600 de declaraţii pentru a vă demonstra că noi suntem determinaţi să finalizăm investigaţia. Îi rugăm pe toţi bărbaţii cu vârsta de peste 17 ani să vină la noi şi să ne ofere datele ADN - voluntari, pentru a le procesa.”

Tânărul a fost prezentat instanţei. După procedurile de extrădare, pe suspect îl aşteaptă procesul şi condamnarea.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Un român suspectat că ar fi ucis o femeie din Anglia a fost prins în Cluj
Un român suspectat că ar fi ucis o femeie din Anglia a fost prins în Cluj

Un bărbat de 27 de ani, suspectat că ar fi ucis, în 2013, o femeie din Anglia, a fost prins de poliţiştii români. Aceştia au făcut, miercuri, o percheziţie la domiciliul bărbatului din judeţul Cluj.

Recomandări
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei

Parlamentul European a decis alocarea a 4,8 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, la inițiativa deputatului Siegfried Mureşan (PPE/PNL). Raportul său, care conține și această prevedere, a fost votat joi cu largă majoritate.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.