Roaba de 1.000 de dolari care a devenit simbolul coruptiei. Explicatia oficiala: "Nu e orice roaba, e din otel"
Kenya e zguduita de un scandal de coruptie, dupa ce oficialii au platit 10.000 de dolari pentru 10 roabe.
Cazul care a devenit simbolul coruptiei autoritatilor din aceasta tara a avut loc in regiunea Bungoma. Ministrul local al agriculturii a semnat un contract de 1,09 milioane de silingi (10.300 de dolari) pentru 10 roabe destinate autoritatii veterinare, iar achizitia a fost descoperita dupa un audit facut saptamana trecuta.
Miercuri, sute de tineri au luat cu asalt o cladire oficiala, cerand sa li se arate roabele. A fost nevoie de interventia mai multor politicieni locali pentru a calma multimea, care ameninta sa dea foc sediului ministerului, iar in cele din urma roabele au fost prezentate public (foto sus).
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Guvernatorul regiunii, Kenneth Lusaka, s-a aparat spunand ca “nu sunt ca roabele obisnuite”, fiind facute din “otel si materiale care nu produc cancer, ce nu se topesc din cauza diversilor folositi in industria alimentara”. De asemenea, seful autoritatii veterinare, care urma sa foloseasca roabele, sustine ca acestea sunt facute din “materiale speciale care protejeaza populatia de riscurile de otravire”.
Nu este prima data cand autoritatile din Bungoma sunt in centrul unui scandal de coruptie. In 2013, tot guvernatorul Lusaka a alocat un buget de 20 de milioane de silingi pentru “constientizarea riscurilor pornografiei”.