Roaba de 1.000 de dolari care a devenit simbolul coruptiei. Explicatia oficiala: "Nu e orice roaba, e din otel"

Ultima actualizare: 14-09-2015 07:08
roaba de 1000 de dolari din Kenya

Kenya e zguduita de un scandal de coruptie, dupa ce oficialii au platit 10.000 de dolari pentru 10 roabe.

Cazul care a devenit simbolul coruptiei autoritatilor din aceasta tara a avut loc in regiunea Bungoma. Ministrul local al agriculturii a semnat un contract de 1,09 milioane de silingi (10.300 de dolari) pentru 10 roabe destinate autoritatii veterinare, iar achizitia a fost descoperita dupa un audit facut saptamana trecuta.

Miercuri, sute de tineri au luat cu asalt o cladire oficiala, cerand sa li se arate roabele. A fost nevoie de interventia mai multor politicieni locali pentru a calma multimea, care ameninta sa dea foc sediului ministerului, iar in cele din urma roabele au fost prezentate public (foto sus).

Guvernatorul regiunii, Kenneth Lusaka, s-a aparat spunand ca “nu sunt ca roabele obisnuite”, fiind facute din “otel si materiale care nu produc cancer, ce nu se topesc din cauza diversilor folositi in industria alimentara”. De asemenea, seful autoritatii veterinare, care urma sa foloseasca roabele, sustine ca acestea sunt facute din “materiale speciale care protejeaza populatia de riscurile de otravire”.

Nu este prima data cand autoritatile din Bungoma sunt in centrul unui scandal de coruptie. In 2013, tot guvernatorul Lusaka a alocat un buget de 20 de milioane de silingi pentru “constientizarea riscurilor pornografiei”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO