REVELION 2015. Anul Nou in jurul lumii. Cum au petrecut oamenii de pe intreaga planeta
REVELION 2015. De la Sydney, inca de miercuri dupa-amiaza, dupa ora noastra, si pana la New York, milioane de oameni au intampinat Anul Nou cu bucurie si sperante.
Au fost focuri de artificii spectaculoase, dar si petreceri si concerte. In Emiratele Arabe Unite, Dubaiul aspira la recordul mondial pentru cea mai mare fatada luminata cu LED-uri, la Burj Khalifa.
In Europa, la Londra a fost cel mai spectaculos foc de artificii. 100.000 de oameni, care au avut privilegiul unui bilet de intrare, au asistat, de pe malurile Tamisei, la grandioasa demonstratie. Spectacolul pirotehnic a fost cu plata Revelionul acesta, din considerente de securitate publica, dupa ce, in anii trecuti, se adunau multimi impresionate de petrecareti.
In capitala germana, kilometrul zero al petrecerii a fost la Poarta Brandenburg, cu un imens foc de artificii si un spectacol muzical care a rememorat faimosul concert din 31decembrie 1989, tinut dupa caderea Zidului Berlinului.
La Paris, Bulevardul Champs Elysee - numit de obicei, "cea mai frumoasa artera a lumii" - a fost luminat de un foc de artificii "lansat" de pe Arcul de Triumf. In ultimele minute ale lui 2014, monumentul simbol a fost insufletit cu animatii video.
Dubaiul a punctat, din plin, la impresia artistica. Burj Khalifa, cel mai inalt turn din lume, care "zgarie norii" la 828 de metri deasupra pamantului, a fost luminat cu 70.000 de panouri cu LED-uri si isi asteapta locul in Cartea recordurilor pentru asta.
Dupa o ora, Moscova a preluat stafeta si a dat startul festivitatilor pe continentul european. Iar catedrala Sfantului Vasile din Piata Rosie a fost acoperita de un val de scantei colorate.
Ultimul mare Revelion al planetei a fost, desigur, la New York. Un milion de petrecareti s-au adunat in Times Square pentru a asista la coborarea imensei sfere luminoase, care marcheaza, in mod traditional, ultimele momente ale anului care se incheie.