Restricții în Europa pentru a opri răspândirea noii tulpini de coronavirus

×
Codul embed a fost copiat

Din Germania până în Franţa şi din Israel până în Statele Unite, autorităţile caută soluţii pentru a limita răspândirea noilor tulpini de coronavirus, mult mai contagioase şi mai virulente, după cum au anunţat experţii britanici.

Franţa se pregăteşte să reintre în carantină naţională, Israelul îşi închide ermetic spaţiul aerian, iar Suedia şi-a ferecat frontiera cu Norvegia. Mutaţia britanică a coronavirusului a determinat instituirea unui lockdown în zona capitalei norvegiene Oslo.

În Marea Britanie, infectarea cu noua tulpină a umplut spitalele. Iar personalul medical a remarcat reducerea vârstei pacienților cu simptome severe, internați la terapie intensivă.

Medici și asistenți epuizați. Dar și pacienți terifiați care luptă pentru viață, transmit același mesaj:

Bolnav: „Eu eram unul dintre cei care spuneau: "Nu e mare nenorocire boala asta!". Dar e adevărat... Te poate ucide! E apocalipsă!”.

Citește și
Decizia UE cu privire la „pașaportul de imunitate”. Restricțiile sanitare se prelungesc în Europa
Decizia UE cu privire la „pașaportul de imunitate”. Restricțiile sanitare se prelungesc în Europa
Cu cât erau plătiți mercenarii români care au fost uciși în Congo. Detalii despre atacul lansat de rebelii M23

Doctor: „Atât timp cât oamenii nu înțeleg că nu trebuie să se adune împreună, sau să-și viziteze rudele, acesta este rezultatul”.

Așa arată o unitate de terapie intensivă din Anglia, în epicentrul crizei Covid. Sunt uneori vindecări miraculoase, dar și multă suferință, sfâșietoare.

Aproape fiecare dintre cele 12 etaje ale spitalului Barnet este ocupat de bolnavi de Covid. Însă aproape toate spitalele din Anglia sunt copleșite de numărul foarte mare de pacienți cu coronavirus, infectați cu noua tulpină, mult mai contagioasă.

În ultimele săptămâni a sporit și numărul cazurilor grave. Peste 4.000 de pacienți sunt conectați acum la ventilator, un nou record. Și încă o realitate alarmantă la terapie intensivă, în Anglia - vârstă medie a bolnavilor a scăzut la 59 de ani.

Germania adopta necontenit măsuri suplimentare pentru a limita răspândirea noilor tulpini de coornavirus. Începând de ieri, au fost consolidate controalele în aeroporturi, porturi şi la frontierele terestre, după ce a fost definit un nou grup format din peste 20 de ţări considerate de "incidenţă ridicată" a cazurilor de infectare.

Persoanele vizate pot intra în Germania doar dacă prezintă un test PCR negativ, realizat cu maximum 48 de ore înainte de zbor. Totodată, vor trebui să-şi facă un al doilea test PCR începând din a cincea zi de carantină. Din grupul ţărilor considerate cu "incidenţă ridicată" fac parte Egipt, Emiratele Arabe Unite, Israel, Lituania, Portugalia, Republica Cehă, Spania şi Statele Unite.

Puţine locuri din Germania sunt mai lovite de acest al doilea val decât oraşul Meissen, din Saxonia. De săptămâni întregi, crematoriile şi casele de pompe funebre sunt copleşite de numărul celor răpuşi de COVID.

Jorg Schaldach, director crematoriul Meissen: "Nu spațiul de stocare este problema, ci suferința famiilor îndoliate. Ambulanța pleacă din fața casei și rudele nu-l mai văd niciodată pe cel drag. Nu-l pot vizita la spital. Oamenii înțeleg că traversăm o criză, dar aspectele psihologice ale acestor pierderi sunt foarte dificile."

Michelle Clifford, Sky News: "Orașul Meissen din Saxonia are una dintre cele mai mari rate de infectare din țară. Și totuși dacă privești în jur, oamenii par să respecte regulile, cei mai mulți stau în case, iar cei are ies poartă măști. Există însă factori care explică de ce localnicii sunt atât de vulnerabili."

Pe de altă parte, în presa franceză circulă de duminică informaţia ca preşedintele Macron se pregăteşte să instituie din nou carantina naţională.

Patrick Pelloux, directorul Asociația medicilor de urgență din Franța: "Se va întâmpla, vom fi obligați să intrăm din nou în carantină. E foarte trist și neplăcut dar nu avem de ales. Cifrele cresc din nou, mai ales în Paris, probabil din cauza tulpinii din Marea Britanie, care e mult mai agresivă, iar cazurile sunt la fel de grave ca în martie. Asta e foarte îngrijorător."

Tot pentru a ţine departe, pe cât posibil noile tulpini de virus, Israelul îşi închide în această noapte traficul aerian de pasageri. De altfel, de la începutul pandemiei graniţele Israelului au fost aproape complet închise pentru cetăţenii străini.

Pe de altă parte, guvernul Netanyahu a decis extinderea campaniei de vaccinare şi pentru adolescenţii cu vârste între 16 şi 18 ani, "pentru a permite revenirea lor rapidă la şcoală şi participarea în condiţii normale la examene".

Primejdia pusă de noile tulpini de coronavirus le da insomnii şi responsabililor americani.

Dr. Antony Fauci: "Trebuie să plecăm de la ipoteza că tulpina devenită dominantă în Marea Britanie are o virulentă crescută, mă refer la capacitatea acestei varainte de a provoca daune mai mari, inclusiv decesul."

Dr. Vivek Murthy, chirurg: "În primul rând trebuie să facem mult mai multe analize secvenţiale ale viruslui şi să fim şi mai stricţi în privinţa măsurilor de siguranţă: masca şi evtarea întâlnirilor în interior. Suntem într-o cursă contra-cronometru împotriva noilor tulpini. Virusul se schimba, depinde de noi să ne adaptăm şi să fim cu un pas înaintea lui."

Peste 25 de milioane de americani s-au infectat până acum cu SARS-CoV-2, cât populaţia statelor New York şi Massachussets la un loc. O nouă analiza arata ca până la 1 mai risca să mai moară 140.000 de americani, pe lângă cei 430.000 deja ucişi de COVID până acum.

 

Articol recomandat de sport.ro
Ungurii au reacționat imediat după ce România a spulberat-o pe Ucraina la EURO 2024
Ungurii au reacționat imediat după ce România a spulberat-o pe Ucraina la EURO 2024
Citește și...
Situație dramatică în unele state din Europa, din cauza Covid-19. Cele 3 mutații, un pericol pentru întreg continentul
Situație dramatică în unele state din Europa, din cauza Covid-19. Cele 3 mutații, un pericol pentru întreg continentul

În timp ce românii sunt cu gândul la relaxare, în Europa situația se dovedește, pe alocuri, dramatică.

Decizia UE cu privire la „pașaportul de imunitate”. Restricțiile sanitare se prelungesc în Europa
Decizia UE cu privire la „pașaportul de imunitate”. Restricțiile sanitare se prelungesc în Europa

Cele trei mutații ale virusului Sars-Cov-2 identificate în Marea Britanie reprezintă un pericol pentru întreaga Europă, așa că restricțiile trebuie menținute.

Recomandări
Cât pot câștiga studenții care vor să lucreze pe timp de vară. Mulți dintre ei își caută un job sezonier
Cât pot câștiga studenții care vor să lucreze pe timp de vară. Mulți dintre ei își caută un job sezonier

Vacanța se apropie, iar elevii și studenții care vor să lucreze își caută un post. Sunt multe locuri pentru ospătari, barmani sau lucrători comerciali. Cei care vor avea salariul minim pe economie vor primi 2.363 de lei net.

Atmosferă de neuitat în Munchen, la meciul României. Suporterii au cântat neîncetat
Atmosferă de neuitat în Munchen, la meciul României. Suporterii au cântat neîncetat "Hai, România!"

"Când ne visăm împreună, ne adunăm împreună"! Și asta au făcut mii de suporteri români care au oferit momente emoționante și intense pe tot parcursul meciului România-Ucraina, dar și cu câteva ore înainte de începerea partidei.

Austria - Franța 0-1, la EURO 2024. Les Bleus câștigă fără să înscrie GALERIE FOTO
Austria - Franța 0-1, la EURO 2024. Les Bleus câștigă fără să înscrie GALERIE FOTO

Franța a câștigat după un autogol meciul cu Austria din prima etapă a grupelor EURO 2024. Partida de la Dusseldorf a fost în direct la PRO TV și VOYO.