Restricții dure în Italia. Persoanele nevaccinate, interzise în localuri și în mijloacele de transport în comun

Ultima actualizare: 10-01-2022 22:43
italia, certificat
Getty

Noi restricții care vizează persoanele nevaccinate au intrat în vigoare, luni, în Italia, unde chiar și un test COVID-19 negativ nu mai permite accesul în baruri, restaurante și în transportul public intern, potrivit Euronews.

Premierul italian Mario Draghi i-a criticat pe cei care nu s-au vaccinat anti-COVID, despre care a afirmat că sunt cauza "majorității problemelor", în condițiile în care țara suferă de o răspândire majoră a variantei Omicron.

Cea mai mare parte a problemelor cu care ne confruntăm astăzi se datorează faptului că există persoane nevaccinate" care "sunt mult mai susceptibile să dezvolte forme grave ale bolii" și "pun spitalele sub presiune", a declarat Draghi, luni, într-o conferință de presă. Între timp, Italia a înregistrat peste 100.000 de noi infecții în 24 de ore.

Persoanele care s-au vindecat recent de COVID-19 sunt exceptate de la noua regulă, care va fi în vigoare până la 31 martie.

Vaccinarea pentru persoanele cu vârsta de peste 50 de ani, obligatorie

Peste 86% dintre persoanele cu vârsta peste 12 ani au fost vaccinate și aproximativ 15% dintre copiii cu vârste cuprinse între cinci și unsprezece ani au primit primul vaccin.

Guvernul a anunțat săptămâna trecută că vaccinarea pentru persoanele cu vârsta de peste 50 de ani va fi obligatorie începând cu 15 februarie. Nerespectarea acestui mandat va atrage o amendă de 100 de euro.

Italia a fost prima țară europeană care a fost afectată de coronavirus la începutul anului 2020 și are unul dintre cele mai mari bilanțuri, cu aproape 140.000 de decese.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO