Renato Usatii, ridicat de pe aeroportul din Chisinau si retinut pentru 72 de ore. Liderul prorus se intorcea de la Moscova


Ultimul update: Luni 26 Octombrie 2015 07:29
Data publicarii: Vineri 23 Octombrie 2015 20:04
Categorie: Stiri externe
Renato Usatii - AGERPRES

Liderul formatiunii Partidul Nostru din Republica Moldova, controversatul om de afaceri Renato Usatii, a fost retinut vineri seara pentru 72 de ore. Acesta a fost luat de pe aeroportul din Chisinau de catre ofiteri.

Renato Usatii se intorcea de la Moscova unde a plecat in urma cu doua zile, dupa ce cu o zi inainte a postat pe internet mai multe inregistrari video ale convorbirilor dintre Vlad Filat si Ilan Shor. El a precizat atunci ca merge la Moscova pentru a pregatit noi inregistrari pentru cazul in care va fi arestat.

Renato Usatii a fost retinut in dosarul intentat de Procuratura Generala pe fapta violarii a secretului corespondentei.

Avocatul omului de afaceri: "Este o rafuiala politica"

Ana Ursachi a facut declaratii pentru presa, privind perchezitiile care au avut loc la casa lui Renato Ursatii.

 

"Este clar ca este o rafuiala politica. Pentru mine lucrurile sunt clare. Este vorba de Plahotniuc. Este clar cine merge la CNA si cine scapa de CNA. Usatii va fi retinut in izolatorul CNA si va fi urmatorul detinut politic in aceasta tara. La perchezitii nu s-a gasit nimic. Acum are statut de banuit. El pledeaza nevinovat. Am contestat acest proces de retinere.

 

Il duc la CNA, ca sa fie mai aproape de Filat, stiti doar ca ei se iubesc. In izolatoriu MAI, Usatii ar risca prejudicii fizice. In orice zona controlata de MAI, Usatii isi risca viata."

Inregistrarile publicate de Usatii

Joi seara, pe contul de Youtube al lui Renato Usatii au fost plasate inregistrari cu farse care ii vizeaza pe presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, si pe ministrul de interne Oleg Balan. In inregistrare, un actor care se da drept guvernatorul regiunii Odessa, Mihail Saakasvili, 'discuta' cu Nicolae Timofti despre o eventuala arestare a lui Renato Usatii, la Odessa. In alta 'discutie' apare si ministrul de interne Oleg Balan, care vorbeste cu asa-zisul ministru ucrainean de interne, interpretat si el de un actor.

Retinerea lui Usatii are loc pe fondul unei situatii politice tensionate la Chisinau, ca urmare a arestarii fostului premier Vlad Filat, un lider important al actualei coalitii de guvernare. inainte de arestarea lui de catre procurorii anticoruptie, lui Filat i-a fost ridicata la 15 octombrie imunitatea parlamentara, in urma unui vot controversat in legislativul de la Chisinau, vot ce a avut loc pe fondul unor proteste organizate de Partidul Socialistilor, al lui Igor Dodon, si formatiunea de stânga condusa de Renato Usatii.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO