Regina Elisabeta, la un pas sa fie impuscata de un militar din Garda de la Buckingham. Cum a fost posibil incidentul


Ultimul update: Duminica 08 Ianuarie 2017 07:13
Data publicarii: Joi 05 Ianuarie 2017 22:57
Categorie: Stiri externe
elisabeta getty

Un militar din Garda regala a luat-o pe regina Elisabeta a II-a, care obisnuieste sa se plimbe noaptea in jurul Palatului Buckingham, drept un intrus si a fost cat pe ce sa traga asupra ei, relateaza The Independent.

Potrivit presei britanice, care vorbeste despre "cel mai ciudat incident regal", regina Elisabeta a II-a era cat pe ce sa fie impuscata de unul dintre membrii Garzii de la Palatul Buckingham.

Incidentul s-a petrecut miercuri dimineata, in jurul orei 3.00. Vazand o silueta care se apropia in intuneric, despre care credea ca este un instrus, garda ar fi strigat: "Cine-i acolo?" Apoi, dandu-si seama ca era chiar regina Elisabeta a II-a in persoana, el ar fi adaugat: "Doamne, Maiestatea Voastra, era cat pe ce sa trag asupra dumneavoastra".

Regina, care si-a pastrat simtul umorului, i-ar fi raspuns: "Nu-i nimic. Data viitoare, va voi suna in prealabil, ca sa nu fiti obligat sa ma doborati".

Fara legatura cu aceasta intamplare, Palatul Buckhingham a anuntat joi ca isi va modifica orarul pentru schimbarea Garzii din ratiuni de securitate. Incepand cu 16 ianuarie, ceremonia se va derula in zile fixe - lunea, miercurea, vinerea si duminica - si va incepe cu jumatate de ora mai devreme, respectiv la ora locala 11.00.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO