Regele și regina Olandei, fotografiaţi într-o ipostază nepotrivită. „Nu am dat atenţie acestui aspect”

Ultima actualizare: 24-08-2020 16:35
printul alexander regina maxima Olanda
Getty

Cuplul regal olandez și-a exprimat regretul pentru că nu au păstrat distanța socială în vacanță. O fotografie i-a arătat în public, la braț cu proprietarul unui restaurant din Mykonos.

Regele și regina Olandei au explicat că și în vacanță nu ar fi trebuit să ia o pauză de la respectarea regulilor de luptă împotriva Covid-19. Ipostaza în care a apărut cuplul regal a fost dezvăluită într-o fotografie de pe internet, potrivit AFP și Agerpres.


În imagine, cuplul regal, Willem-Alexander și soția acestuia, Maxima, apare braţ la braţ cu un bărbat identificat de mass-media ca fiind unul dintre proprietarii unui restaurant de pe insula turistică Mykonos, unde se aflau în vacanță.

Fotografia îl arată pe regele Willem-Alexander cu părul ciufulit, într-o cămaşă cu mâneci ridicate şi o mască de protecţie în mână. Alături de el, Maxima, zâmbitoare, este flancată de un alt bărbat care o cuprinde cu braţul de mijloc.

Cuplul regal încalcă astfel regula distanţării sociale impusă în numeroase ţări ca măsură de combatere a răspândirii COVID-19.

„În mass-media a apărut o fotografie în care nu păstrăm o distanţă corespunzătoare. În spontaneitatea momentului, nu am dat atenţie acestui aspect. Desigur, ar fi trebuit să facem asta. Pentru că şi în vacanţă, respectarea regulilor împotriva COVID-19 este esenţială pentru a învinge virusul", au explicat regele şi regina pe Twitter.

Autorul fotografiei, care şi-a păstrat anonimatul, a explicat pentru postul olandez RTL Nieuws că fotografia a fost făcută într-un cadru privat. În plus, nerespectarea măsurii de distanţare socială a fost "o greşeală".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO