Record stabilit deasupra cascadei Niagara de sotia unui acrobat. Erendira Wallenda s-a tinut doar cu dintii de o sfoara


Ultimul update: Luni 19 Iunie 2017 05:05
Data publicarii: Vineri 16 Iunie 2017 08:22
Categorie: Stiri externe

La exact cinci ani dupa ce un acrobat a traversat pe sarma cascada Niagara, sotia lui a stabilit un nou record de indrazneala tot acolo.

A facut acrobatii atarnata de un elicopter deasupra cascadei si tinandu-se doar cu dintii. Apoi, la conferinta de presa a dat asigurari ca are dantura intreaga si nu o doare nimic.

Erendira Wallenda a plutit timp de sapte-opt minute la 91 de metri inaltime, deasupra apelor tumultoase ale cascadei Niagara. Folosindu-se de un cerc agatat cu doua lanturi de un elicopter, a executat miscari acrobatice in aer, iar timp de cateva secunde s-a tinut doar cu dintii. A fost prima ei cascadorie deasupra cascadei si s-a dovedit mai greu decat crezuse.

Erendira Wallenda: "Imi pare bine sa fiu cu picioarele din nou pe pamant. Il respect pe acest om mult mai mult, pentru ca a vantul a batut mult mai tare decat ma asteptam."

Erendira Wallenda se referea la sotul ei, Nick, care a traversat cascada pe sarma in urma cu cinci ani. Cat timp s-a aflat in aer, acrobata a ascultat muzica in casti, ca sa nu fie distrasa de rumoarea publicului de la sol. O cadere de la o asemenea inaltime ar fi fost cu siguranta mortala. Tocmai de aceea, ea nu a primit autorizatia sa faca acrobatia decat cu conditia de a purta un ham de siguranta.

Cascadoria de deasupra Niagarei i-a asigurat un loc in Cartea Recordurilor. Ea a depasit un record al sotului ei, care a stat atarnat in dinti la 76 de metri inaltime, in Missouri.

VIDEO PROTVPLUS.RO