Război în Ucraina, ziua 53. Zelenski spune că nu va renunţa la teritorii pentru a pune capăt războiului

Volodomir Zelenski
Getty

Război în Ucraina, ziua 53. Rusia i-a somat pe ultimii combatanți ucraineni din Mariupol să se predea astăzi. În caz contrar, separatiștii pro-ruși amenință că îi vor elimina. Kievul, în replică, a avertizat că va sista orice negocieri de pace.

17-04-2022 21:15

Deputatul ucrainean Lesia Vasylenko a transmis pe Twitter un clip în care finlandezi par ca fac glume pe seara informației că Rusia se pregătește pentru antrenamente de-a lungul graniței finlandeze. Astfel, deputatul scrie că, în consecință, finlandezii au trimis tractoare la graniță. 

17-04-2022 21:08

Forțele armate din Ucraina au postat un clip cu un bombardament din Harkov. În imagini se observă cum o persoană scapa în mod miraculos dintr-un atac. 

17-04-2022 21:03

Cel puțin două persoane au fost ucise și alte patru au fost rănite în bombardarea orașului Zolote, din estul Ucrainei, a susținut guvernatorul local.

„Într-una dintre clădirile înalte, două etaje au fost distruse... Avem cel puțin doi cetățeni morți, încă patru răniți”, a declarat Serhiy Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk, citat de AlJazeera.

Fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev a avertizat Europa că îşi poate crea probleme economice prin măsurile luate împotriva Rusiei, transmite duminică dpa, conform Agerpres.

17-04-2022 20:38

Serhii Haidai, șeful administrației militare din regiunea Lugansk, a declarat că bombardamentele rusești au lovit o biserică din orașul Severodonețk, din estul Ucrainei.

„Orcii (termenul folosit de ucraineni pentru ruși - n.red.) au bombardat biserica din Severodonetsk în Duminica Floriilor”, a spus Haidai, citat de CNN.

17-04-2022 20:20

Un bărbat își mângâie câinele care îl cuprinde cu labele de picior. Cei doi stau lângă ruinele unei case distruse de lovituri.

17-04-2022 20:08

Președintele Comisiei Europene susține că falimentul Rusiei este o chestiune de timp. Ursula von der Leyen a declarat, într-un interviu acordat Bild am Sonntag, că sancțiunile occidentale au consecințe mai mari pentru economia Rusiei cu fiecare săptămână care trece, conform The Kyiv Independent.

17-04-2022 19:38

Soția unui marinar de pe Moskva spune că a fost anunțată că soțul său e mort

Jurnaliștii de la serviciul ucrainean Radio Liberty spun că au confirmat un deces în timpul scufundării navei Moskva, în ciuda faptului că autoritățile ruse nu au anunțat victime.

Aceștia spun că vestea morții lui Ivan Vakhrushev, în vârstă de 41 de ani, a fost anunță de soția sa pe site-ul de socializare rus Odnoklassniki. "Eroul nostru!!! A murit făcându-și datoria. A luptat până la ultima suflare pentru a apăra nava. Suntem în lacrimi și în doliu. Vei fi mereu un erou în inimile noastre", a scris ea pe site, conform BBC.

Varvara Vakhrusheva le-a spus jurnaliştilor că soţul ei a murit în urma scufundării navei. Ea a spus că a fost informată despre moartea lui pe 14 aprilie, adăugând că trupul său a fost găsit și nici nu i s-a spus cum a murit acesta. 

Mai mult, femeia a spus că alți 27 de membri ai echipajului au fost dispăruți, dar nu a existat nicio confirmare oficială în acest sens.

Luptam până la capăt, au transmis combatanții ucraineni din Mariupol, după ce rușii le-au dat un ultimatum, și i-au somat să se predea.

17-04-2022 19:07

Șeful administrației regionale Zaporojie, Oleg Buryak, relatează că armata rusă i-a răpit fiul, în vârstă de 16 ani. Această informație a fost confirmată și de Zlata Nekrasova, șef adjunct al administrației militare regionale Zaporojie, notează Nexta.

17-04-2022 18:44

Președintele ucrainean, Volodomir Zelenski , l-a îndemnat pe președintele SUA, Joe Biden, să viziteze Ucraina. „Cred că o va face”, a spus Zelenski în interviul acordat CNN. „Dar este decizia lui, desigur, și depinde de situația de siguranță, desigur. Dar cred că el este liderul Statelor Unite și de aceea ar trebui să vină aici să vadă”, a spus președintele Ucrainei. 

Volodimir Zelenski a mai afirmat că nu va renunţa la teritorii pentru a pune capăt războiului. “Este foarte important pentru noi să ne menţinem pe poziţii, să un le permitem”, a adăugat el.

17-04-2022 18:40

Ministrul de Externe ucrainean, Dymtro Kuleba, a declarat că nu au existat comunicări diplomatice recente între Rusia și țara sa. Kuleba a spus că ministerele de externe ale celor două țări nu au vorbit oficial. Mai mult, ca și Zelensși, Kuleba a spus că situația de la Mariupol ar putea bloca negocierile.

El a spus CBS News într-un interviu: „Mariupol ar putea fi o linie roșie”.

Duminică mai devreme, premierul ucrainean, Denys Shmyhal, a declarat că forțele ucrainene au continuat să lupte la Mariupol și nu s-au predat, în ciuda cererilor ruse, conform The Guardian

17-04-2022 18:02

Zelenski spune că l-a invitat pe Macron în Ucraina ca să constate existenţa unui “genocid”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că l-a invitat pe Emmanuel Macron în Ucraina pentru a vedea că armata rusă comite “genocid”, termen pe care liderul framcez a refuzat până acum să îl folosească, informează AFP.

“Am vorbit cu Emmanuel. Cred că el vrea să facă astfel încât Rusia să se angajeze într-un dialog. I-am spus că vreau ca el să înţeleagă că nu este un război, că este genocid. L-am invitat să vină când va avea ocazia. El va veni şi va vedea şi suntt sigur că va înţelege”, a spus Zelenski într-un interviu pentru CNN, citat de News.ro.

Joi, preşedintele francez în exerciţiu Emmanuel Macron şi-a justificat deczia de a nu folosi cuvântul ”genocid” împotriva lui Vladimir Putin apreciind că o ”escaladare verbală” ”nu va ajuta Ucraina” şi ar putea antrena o intervenţie a Occidentului în război. ”Cuvântul «genocid» are un sens” şi ”trebuie să fie calificat de către jurişti, nu de către politicieni”, a subliniat Macron într-o vizită într-o regiune rurală la Havre, în Seine-Maritime.

17-04-2022 16:45

Cinci persoane au murit în Harkov

Cinci persoane au murit şi 13 au fost rănite în bombardamente care au avut loc la Harkiv, au anunţat oficiali locali, potrivit bbc.com.

“Salvatorii acţionează în locurile atacate”, a precizat postul public Suspilne, conform News.ro.

Pe Twitter au apărut imagini cu salvatorii care intervin.

Sean Pinner, un fost soldat al armatei britanice și care lupta la Kiev, a fost capturat pe ruși. El a devenit cunoscut datorită unor clipuri de pe front.

17-04-2022 15:48

Ucraina şi Rusia au declaraţii diferite în ceea ce priveşte bilanţul deceselor

Având în vedere faptul că acest conflict se apropie de a opta săptămână, ambele ţări au transmis date - pe care BBC nu le poate confirma - dar care sunt înfricoşător de mari.

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat, într-o postare pe Facebook, că aproximativ 20.300 de soldaţi ruşi au fost ucişi din 24 februarie - începutul invaziei ruse.

Rusia a replicat spunând că „pierderile iremediabile” suferite de armata Ucrainei s-au ridicat la 23.367 de militari, chiar dacă nu a precizat dacă acestea i-au inclus doar pe cei care au murit sau care au fost şi răniţi, potrivit agenţiei de presă Reuters, citată de News.ro. 


17-04-2022 14:36

Vorbind despre un posibil atac nuclear din partea Rusiei, Volodimir Zelenski a sfătuit ucrainenii să se aprovizioneze cu pastile împotriva radiațiilor, conform Mirror.

17-04-2022 14:24

Prinţul Charles a adus un omagiu "victimelor nevinovate ale conflictului", în mesajul de Paştele Catolic

„Astăzi, milioane de oameni sunt strămutaţi, obosiţi de călătoria lor din locuri tulburi, răniţi de trecut, temându-se de viitor - şi au nevoie de o primire, de odihnă şi de bunătate”, a spus el.

El a adăugat că are inima frântă de situaţia dificilă a oamenilor forţaţi să-şi părăsească casele din cauza conflictelor şi persecuţiei.

"În mijlocul acestei tristeţi şi inumanităţii a fost extrem de emoţionant să văd cât de mulţi oameni sunt dispuşi să-şi deschidă casele pentru cei aflaţi în nevoie şi cum şi-au oferit timpul şi resursele pentru a-i ajuta pe cei care se confruntă cu o astfel de tristeţe distrugătoare şi cu o asemenea durere", a afirmat Prinţul de Wales, citat de News.ro.

"În acest Paşte, ca întotdeauna, ni se aduce aminte de exemplul etern al Domnului nostru, de bunătate în faţa suferinţei, de curaj în faţa fricii, de credinţă în faţa deznădejdii. Lumina lui a triumfat în acel timp întunecat. Mă rog din toată inima ca exemplul lui inspirator să ne ajute pe toţi să risipim întunericul lumii". 

La finalul slujbei de Paște, Papa Francisc rostește tradiționalul mesaj pascal "Urbi et Orbi", către Cetatea Romei și către lume.

17-04-2022 14:11

Nexta a publicat pe Twitter noi imagini din Mariupol, oraș „eliberat” de armata rusă.

17-04-2022 14:09

Până acum, 41 de cadavre au fost scoase de sub dărâmaturi la Borodianka, potrivit presei locale.

17-04-2022 14:07

Angajați ai serviciilor de urgență din Ucraina și civili au fost uciși în regiunea Harkov, a declarat șeful regional.

Trei ingineri militari de la Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei au fost uciși și alți patru au fost grav răniți în timp ce scoteau muniții cu dispersie din Harkov.

Separat, trei civili au fost uciși și zeci au fost răniți în urma bombardamentelor trupelor ruse, în ultimele 24 de ore. 

VIDEO. Momentul în care nava-amiral Moskva s-a scufundat în Marea Neagră

După două zile de incertitudini, au apărut primele imagini cu marinarii salvați de pe nava-amiral Moskva, înainte să se scufunde în Marea Neagră.

17-04-2022 13:28

Zelenski: Situația din Mariupol este inumană

Președintele ucrainean a susținut un nou discurs, sâmbătă, în care a transmis lumii întregi că situația de la Mariupol este una „inumană”.

„Situaţia de la Mariupol rămâne cât se poate de gravă. Pur şi simplu inumană. Asta a făcut Federaţia Rusă. A făcut în mod deliberat. Şi continuă să distrugă în mod deliberat oraşele. Rusia încearcă în mod deliberat să-i distrugă pe toţi cei care se află acolo în Mariupol”, a spus președintele.

De asemenea, acesta a dat și două soluții pentru îndreptarea situației: „Există doar două moduri de a influenţa acest lucru. Sau partenerii vor oferi Ucrainei toate armele grele necesare, avioanele şi, fără exagerare, imediat. Ca să reducem presiunea ocupanţilor asupra Mariupolului şi să-l deblocam. Sau – o cale de negociere, în care rolul partenerilor ar trebui să fie şi el decisiv”.

Citește tot articolul AICI.

17-04-2022 13:15

Locuitorii din Nikolaev sunt nevoiți să bea apă din râuri după ce au rămas fără apă curentă acum 4 zile.

17-04-2022 12:18

Rusia afirmă că a distrus o uzină militară lângă Kiev

Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a anunţat că a distrus o uzină militară lângă Kiev, în condiţiile în care Moscova îşi intensifică atacurile împotriva capitalei ucrainene, informează AFP şi Reuters.

"În timpul nopţii, rachete de înaltă precizie lansate de avioane au distrus o uzină de muniţii lângă Brovarî, în regiunea Kiev", a anunţat ministerul într-un comunicat pe canalul său Telegram.

17-04-2022 11:57

Coridoarele pentru evacuarea de civili din estul Ucrainei, suspendate în lipsa unui acord

Autorităţile ucrainene au anunţat duminică suspendarea coridoarelor umanitare pentru evacuarea de civili din estul Ucrainei, din cauza faptului că nu s-a ajuns la un acord de încetare a focului cu armata rusă, informează AFP.

"În această dimineaţă, nu am reuşit să negociem cu ocupanţii un acord de încetare a focului asupra itinerariilor de evacuare. De aceea, din nefericire, nu vom deschide coridoare umanitare astăzi", duminică, a anunţat pe Telegram vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk. "Nu vom precupeţi niciun efort pentru ca aceste coridoare umanitare să fie reluate pe cât de repede posibil", a adăugat ea.

Vereşciuk a cerut de asemenea deschiderea unui coridor de evacuare pentru militarii răniţi din oraşul Mariupol, devastat de lupte.

Cancelarul austriac Karl Nehammer – singurul lider european care s-a întâlnit cu Vladimir Putin după invadarea Ucrainei - a declarat că președintele rus crede că Rusia câștigă războiul.

17-04-2022 10:28

Un atac cu rachetă a lovit oraşul Brovarî, de lângă Kiev

Infrastructura regiunii Brovarî, la periferia Kievului, a fost atacată cu rachete, potrivit primarului care a scris un mesaj online.

Primarul Igor Sapozhko nu a oferit detalii dacă au fost victime sau pagube semnificative.

Ministrul rus al Apărării a declarat că dacă forţele ucrainene de la Mariupol depun armele până duminică, începând cu ora 03.00 GMT (06.00, ora României), vieţile lor vor fi cruţate, a informat agenţia de presă rusă Tass, citată de BBC.

17-04-2022 09:31

Armata britanică: Rusia este hotărâtă să forţeze Ucraina să îşi abandoneze cursul euro-atlantic

Rusia este hotărâtă să forţeze Ucraina să îşi abandoneze cursul euro-atlantic şi vrea să îşi impună propria dominaţie în regiune, chiar dacă Moscova îşi concentrează acum operaţiunile în estul ţării vecine, au atenţionat duminică serviciile de informaţii ale armatei britanice, informează Reuters.

Forţele ruse continuă să-şi redesfăşoare echipamentele de luptă şi de sprijin din Belarus spre estul Ucrainei, inclusiv spre locaţii în apropiere de Harkov şi de Severodoneţk, a notat Ministerul Apărării al Regatului Unit într-un raport regulat pe Twitter.

Artileria rusă continuă să lovească poziţii în tot estul Ucrainei, unde Rusia plănuieşte să-şi reia activitatea de ofensivă, se spune în raport.

17-04-2022 09:08

Ucraina ar putea cumpăra drone americane MQ-9 Reaper

Ucraina negociază achiziționarea unor drone de atac fabricație americană care ar putea schimba raportul de forțe în războiului Rusia-Ucraina, potrivit Forbes.

Oficiali ucraineni s-au întâlnit săptămâna trecută la Washington cu reprezentanții General Atomics, care produce și temutele drone MQ-9 Reaper, folosite de Forțelor Aeriene ale SUA. Deși guvernul SUA ar trebui să aprobe vânzarea dronelor militare, este puțin probabil ca astfel de discuții între Ucraina și un producător american de tehnică militară să fi avut loc fără undă verde din partea administrației Biden.

„Avem aeronave disponibile acum pentru transfer imediat”, a transmis purtătorul de cuvânt al General Atomics, C. Mark Brinkley. „Cu sprijinul guvernului SUA, acele aparate de zbor ar putea fi operate de militarii ucraineni în câteva zile.”

17-04-2022 08:26

PIB-ul Ucrainei ar putea scădea cu 30%-50% în 2022

Produsul Intern Brut al Ucrainei ar putea scădea în acest an cu 30%-50%, a declarat sâmbătă ministrul ucrainean de Finanţe Serhi Marcenko, la televiziune, transmite Reuters.

Previziunea este apropiată de estimările publicate recent de Banca Mondială referitoare la economia Ucrainei.

Potrivit estimărilor revizuite publicate în urmă cu o săptămână de Banca Mondială, invazia militară a Rusiei va provoca o contracţie de 45% a economiei Ucrainei în 2022, iar economiile emergente din regiunea Europa şi Asia Centrală vor fi şi ele lovite puternic.


17-04-2022 08:08

Zelenski cere lumii să fie pregătită pentru un eventual atac nuclear al Rusiei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut lumii să se pregătească pentru o eventuală utilizare de către Rusia a armelor sale nucleare într-un interviu acordat mai multor mass-media ucrainene, transmite AFP, potrivit Agerpres.

 

17-04-2022 08:05

Generalul Vladimir Frolov, adjunct al comandantului Armatei a 8-a ruse, a murit în luptă în Ucraina, fiind înmormântat sâmbăta aceasta la Sankt Petersburg, relatează două mass-media ruse, citate de AFP.

"Generalul-maior a murit în timpul operaţiunii militare speciale ruse din Ucraina”, relatează site-ul rus Kommersant, citând serviciul de presă al administraţiei din Sankt Petersburg.

Înmormântarea sa, cu onoruri militare, a avut loc la cimitirul Serafimovsky în prezenţa lui Alexander Beglov, guvernatorul Sankt Petersburgului. Potrivit guvernatorului, Vladimir Frolov "a căzut la datorie în luptele cu inamicul ucrainean”.

17-04-2022 07:33

Un avion ucrainean care transporta armament furnizat de ţările occidentale, doborât lângă Odesa, anunţă ruşii

Agenţia de presă rusă TASS a anunţat că unităţile ruse de apărare aeriană au doborât un avion de transport militar care transporta arme occidentale lângă Odesa, informează The Guardian.

"Lângă Odesa, forţele ruse de apărare antiaeriană au doborât un avion de transport militar ucrainean, care livra un transport mare de arme furnizate Ucrainei de către ţările occidentale”, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării, general-maior Igor Konaşenkov.

În plus, conform lui Konaşenkov, aviaţia operaţională şi tactică a distrus 67 de zone de concentrare a personalului şi hardware-ului militar ucrainean în ultimele 24 de ore.

Rachetele Rusiei au lovit 317 instalaţii militare, inclusiv 274 de fortăreţe şi zone de concentrare a forţei de muncă, 24 de posturi de comandă şi două instalaţii de combustibil ale trupelor ucrainene. Două drone ucrainene au fost doborâte lângă Lozovaia şi Veselaia.

17-04-2022 06:47

Rusia a difuzat o înregistrare video a unei întâlniri între şeful marinei şi supravieţuitori ai crucişătorului Moskva

Ministerul rus al Apărării a difuzat, sâmbătă, un videoclip despre care se spune că reprezintă o întâlnire între şeful marinei şi supravieţuitorii crucişatorului Moskva care s-a scufundat în Marea Neagră.

În acest videoclip de aproximativ treizeci de secunde apar câteva zeci de bărbaţi în uniforme de marinar aliniaţi în faţa şefului marinei Nikolaï Ievmenov.

"Comandantul şef al marinei, amiralul Nikolai Ievmenov şi comandantul flotei Mării Negre s-au întâlnit cu echipajul crucişătorului Moskva la Sevastopol”, a declarat ministerul într-o scurtă declaraţie.

Amiralul "a informat echipajul crucişătorului că ofiţerii, aspiranţii şi marinarii vor continua să servească în marină", precizează Ministerul.

Acestea sunt primele imagini în care apar presupuşi membri ai echipajului Moskvei de la scufundarea acestuia de joi.

Rusia susţine că această navă amiral a flotei ruse de la Marea Neagră s-a scufundat în urma unui incendiu provocat de explozia de muniţii. Ucraina susţine că a scufundat-o după un atac cu rachete.

17-04-2022 06:45

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat, sâmbătă, că “eliminarea” ultimilor soldaţi ucraineni din oraşul Mariupol asediat de armata rusă “ar pune capăt oricăror negocieri de pace” cu Moscova, informează AFP.

17-04-2022 06:40

Rusia le-a cerut trupelor ucrainene din Mariupol să se predea

Armata rusă a cerut din nou forţelor ucrainene din oraşul-port Mariupol să se predea, transmite dpa.

Într-o declaraţie, generalul-maior Mihail Mizinţev afirmă că, luând în considerare situaţia catastrofală de la oţelăria Azovstal, luptătorilor ucraineni şi "mercenarilor străini" aflaţi în captivitate li se propune să înceteze ostilităţile şi să depună armele duminică, începând cu ora 6:00 (03:00 GMT).

"Toţi cei care depun armele au viaţa garantată", a spus Mizinţev.

Potrivit informaţiilor autorităţilor ruse, toţi luptătorii ucraineni rămaşi în Mariupol sunt baricadaţi în acest moment în oţelăria Azovstal.

Într-o prezentare a etapelor modului în care va funcţiona capitularea, Mizinţev a spus că începând cu ora 6 dimineaţa partea rusă va urma să ridice steagurile roşii, iar partea ucraineană să ridice steagurile albe "în jurul perimetrului Azovstal" în semn de respectare a încetării focului.

Articol recomandat de sport.ro
10 milioane de euro pentru Simona Halep! Tun financiar dat de fostul număr 1 WTA
10 milioane de euro pentru Simona Halep! Tun financiar dat de fostul număr 1 WTA
Citește și...
Hunter Biden, fiul preşedintelui SUA Joe Biden: ”Ce încearcă ei să facă este să mă omoare!”
Hunter Biden, fiul preşedintelui SUA Joe Biden: ”Ce încearcă ei să facă este să mă omoare!”

Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden, susține că atacurile pe care le primeşte din partea ”sectoarelor de dreapta” au ca obiectiv final să-l omoare şi să distrugă preşedinţia tatălui său, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Reacția ironică a SUA la anunțul candidaturii lui Putin pentru încă un mandat de președinte
Reacția ironică a SUA la anunțul candidaturii lui Putin pentru încă un mandat de președinte

Casa Albă a reacţionat vineri cu ironie la anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin că va candida pentru un nou mandat în martie anul viitor, ceea ce l-ar putea menţine la putere până în 2030, transmite EFE.

 

Ce sentințe au primit cei şase adolescenţi implicaţi în uciderea brutală a profesorului Samuel Paty, în 2020
Ce sentințe au primit cei şase adolescenţi implicaţi în uciderea brutală a profesorului Samuel Paty, în 2020

Cei șase adolescenţi inculpaţi pentru implicarea lor în uciderea profesorului Samuel Paty au primit pedepse cuprinse între 14 luni de închisoare cu suspendare şi şase luni de închisoare sub supraveghere electronică la domiciliu.

 

Hunter Biden, fiul preşedintelui SUA Joe Biden: ”Ce încearcă ei să facă este să mă omoare!”
Hunter Biden, fiul preşedintelui SUA Joe Biden: ”Ce încearcă ei să facă este să mă omoare!”

Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden, susține că atacurile pe care le primeşte din partea ”sectoarelor de dreapta” au ca obiectiv final să-l omoare şi să distrugă preşedinţia tatălui său, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Reacția ironică a SUA la anunțul candidaturii lui Putin pentru încă un mandat de președinte
Reacția ironică a SUA la anunțul candidaturii lui Putin pentru încă un mandat de președinte

Casa Albă a reacţionat vineri cu ironie la anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin că va candida pentru un nou mandat în martie anul viitor, ceea ce l-ar putea menţine la putere până în 2030, transmite EFE.

 

Ce sentințe au primit cei şase adolescenţi implicaţi în uciderea brutală a profesorului Samuel Paty, în 2020
Ce sentințe au primit cei şase adolescenţi implicaţi în uciderea brutală a profesorului Samuel Paty, în 2020

Cei șase adolescenţi inculpaţi pentru implicarea lor în uciderea profesorului Samuel Paty au primit pedepse cuprinse între 14 luni de închisoare cu suspendare şi şase luni de închisoare sub supraveghere electronică la domiciliu.

 

Recomandări
Alertă medicală. Focar de rujeolă într-o școală din București. Medic: ”Chiar acum avem copii cu insuficiență respiratorie”
Alertă medicală. Focar de rujeolă într-o școală din București. Medic: ”Chiar acum avem copii cu insuficiență respiratorie”

Pentru a doua oară în 7 ani, în România a fost declarată epidemie de rujeolă, după ce numărul celor care au facut pojar a crescut alarmant.

FOTO. Ce au descoperit soldații israelieni într-o așa zisă universitate din Fâșia Gaza: arme, grenade, lansatoare de rachete
FOTO. Ce au descoperit soldații israelieni într-o așa zisă universitate din Fâșia Gaza: arme, grenade, lansatoare de rachete

Armata Israelului (IDF) a anunțat că a lovit clădiri care conțineau infrastructura teroristă folosită pentru activitatea militară a Hamas, iar aceste structuri se aflau în Universitatea Al-Azhar, situată în Rimal, în Fâșia Gaza.

Accidentul rutier de la Crevedia a fost filmat de camerele de supraveghere. Greșeala flagrantă comisă de unul dintre șoferi
Accidentul rutier de la Crevedia a fost filmat de camerele de supraveghere. Greșeala flagrantă comisă de unul dintre șoferi

A fost activat Planul Roșu de intervenție vineri seară, în urma unui accident rutier petrecut la Crevedia, între două autoturisme și un microbuz.