Razboi al declaratiilor intre rusi si americani: "NATO face amenintari la adresa Rusiei si tremura de frica in fata ISIS"

Vladimir Putin si Barack Obama

NATO se ocupa doar cu amenintari la adresa Rusiei si tremura de frica in fata gruparii teroriste Statul Islamic (, este de parere seful Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Dumei de Stat (camera inferioara a parlamentului rus), Aleksei Puskov.

Dupa cum noteaza politicianul rus pe Twitter, “raspunsul real la valul de imigranti consta in lichidarea principalei cauze a exodului lor”. “Insa NATO, care se ocupa doar cu amenintari la adresa Rusiei, tremura de frica in fata SI", relateaza Agerpres.

In 2015, din cauza escaladarii conflictelor intr-o serie de tari din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, a crescut numarul de refugiati care vin in Europa. In total, de la inceputul anului, peste 400.000 de imigranti au depus cereri oficiale pentru acordarea de azil politic in cele 28 de tari ale UE, in timp ce in decursul intregului an trecut au existat 280.000 astfel de cereri. Circa 200.000 de imigranti au ajuns in Europa pe ambarcatiuni pe Marea Mediterana.

Aceasta problema a capatat mare rezonanta dupa ce in Austria au fost descoperite, intr-un camion frigorific, trupurile neinsufletite ale 71 de refugiati, proveniti cel mai probabil din Siria. In total, in 2015, in incercarea de a ajunge in Europa au murit 2.600 de oameni. Potrivit unor estimari, pana la sfarsitul anului numarul de imigranti ce vor lua calea UE ar putea ajunge la 1 milion.

Coordonatorul coalitiei internationale impotriva Statului Islamic: In Siria este posibila o confruntare cu Rusia

Pe teritoriul Siriei ar putea avea loc o confruntare intre militari rusi si coalitia condusa de SUA, este de parere coordonatorul numit de Casa Alba al coalitiei internationale impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic (SI), generalul in rezerva John Allen, informeaza agentia de presa TASS, care citeaza un interviu acordat de Allen postului de televiziune american CNN.

Citește și
vladimir putin
Rusia construieste o mare baza militara in apropiere de Ucraina. "Se face un mare oras"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Intrebat daca, in opinia sa, militarii rusi “vor deveni o problema” pentru Washington, in cazul in care acestia vor lupta de partea presedintelui sirian Bashar al-Assad, John Allen a raspuns: “In ultimele zile, am urmarit cu atentie aceasta intarire de forte (rusesti in Siria) si am incercat sa intelegem ce ar insemna acest lucru. Cred ca este rau. Rusia isi foloseste fortele pentru a sustine regimul lui Bashar al-Assad”.

Potrivit generalului american, principala raspundere o poarta presedintele sirian pentru faptul ca, in urma conflictului din Siria, au murit zeci de mii de oameni. “Sustinerea lui Assad cu forte militare adanceste criza in regiune. Practic, acest lucru ar putea duce la o confruntare intre fortele rusesti si fortele coalitiei”, a atentionat Allen.

In acelasi timp, generalul american in rezerva a recunoscut ca etapa initiala din pregatirea de catre Pentagon a unor combatanti ai opozitiei siriene, care, potrivit Washingtonului, ar fi trebuit sa formeze baza fortelor armate in lupta impotriva gruparii SI, “s-a dovedit un esec”. SUA au intentionat sa pregateasca 12.000 de combatanti ai opozitiei siriene, cheltuind in acest scop 500 de milioane de dolari, insa, potrivit CNN, pana de curand prin instructajul american au trecut doar 54 de oameni, iar dupa aceasta cei mai multi dintre ei au fost rapiti sau au fugit din zona actiunilor militare. “Insa, continuam sa fim atasati principiilor de baza ale acestui program”, a adaugat Allen.

Anterior, ministrul de externe al Federatiei Ruse a anuntat ca militari rusi se afla in Siria deja de mai multi ani si ajuta acolo la asimilarea de tehnici in lupta antiterorista. Acest lucru se desfasoara in paralel “cu livrari de arme pentru armata siriana, care poarta cea mai grea povara in lupta impotriva terorismului”, a spus Serghei Lavrov, adaugand ca “la ora actuala Rusia nu intreprinde niciun fel de pasi suplimentari”. “Insa, daca va fi nevoie, vom intreprinde acesti pasi, in conformitate deplina cu legislatia noastra, cu dreptul international, cu obligatiile noastre internationale”, a subliniat seful diplomatiei ruse.


 

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Ancheta a ONU asupra utilizarii armelor chimice in Siria dupa ce Rusia si-a ridicat obiectiile
Ancheta a ONU asupra utilizarii armelor chimice in Siria dupa ce Rusia si-a ridicat obiectiile

ONU va putea lansa in cele din urma o ancheta asupra recentelor atacuri cu arme chimice in Siria, atribuite de tarile occidentale regimului lui Bashar al-Assad, Rusia ridicandu-si obiectiile, informeaza AFP, citand surse diplomatice contactate joi.

Rusia construieste o mare baza militara in apropiere de Ucraina.
Rusia construieste o mare baza militara in apropiere de Ucraina. "Se face un mare oras"

Rusia a lansat lucrari pentru construirea unei baze militare care va putea primi mai multe mii de soldati si depozite de arme si munitii la 25 km de frontiera ucraineana, langa oraselul Valuiki, nu departe de Soloti, au relatat locuitori ai regiunii.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.