Răsturnare de situație în cazul familiei captive timp de 9 ani. Ce făcea de fapt fratele salvator

17-10-2019 14:35

Noi informații apar în cazul familiei despre care presa olandeză a scris că ar fi fost ținută captivă timp de nouă ani în pivnița unei case, unde așteptau Apocalipsa.

Presa internațională a alocat spații largi cazului din Olanda, unde cinci frați și tatăl lor au fost salvați de polițiști din pivnița unei ferme izolate, unde ar fi stat nouă ani, după ce unul dintre frați, în vârstă de 25 de ani, s-a dus într-un bar și ar fi cerut ajutor după ce a băut cinci beri.

Jan Zon van Dorsten și cei patru frați ai săi, alături de tatăl lor bolnav, ar fi stat 9 ani în pivnița casei unui bărbat de 58 de ani, pe care poliția l-a arestat acuzându-l că i-ar fi reţinut pe cei 5 împotriva voinţei lor şi de faptul că le-a adus atingere sănătăţii.

Însă, misterul privind acest caz se adâncește, după ce presa olandeză a descoperit că, de fapt, tânărul Jan Zon van Dorsten avea numeroase conturi pe rețelele sociale, inclusiv Instagram, Twitter și Facebook, pe care a început să le folosească în iunie, după o pauză de câțiva ani.

Potrivit news.com.au, începând de pe data de 9 iunie, tânărul a postat frecvent mesaje și fotografii pe rețelele sociale. Jan s-a fotografiat în grădină sau lucrând la un calculator.

“Știi că acea muncă te inspiră și totul decurge bine când nu-ți vine să renunți la noaptea, duminica”, este unul dintre mesajele postate de olandez pe 18 August 18, alături de un selfie.

Imaginile postate pe conturile sociale găsiți în galeria foto

Alte postări includ link-uri către discursul emoționant al activistei pentru mediu Greta Thunberg, de la ONU, sau o fotografie a protestului "Fridays For Future" de la Sydney.

Cea mai recentă fotografie, cu două crengi de copac în bătaia soarelui, fusese postată sâmbătă.

Potrivit contului de Facebook, Jan s-a mutat în 2005, în Meppel, un oraș situat la 6 km de Ruinerwold. Apoi, s-a relocat în Ruinerwold in 2010, în perioada în care susține că familia i-a fost închisă în pivniță.

Pe 6 iunie, tânărul a postat un mesaj în care anunța că are un nou job la Creconat, o companie locală deținută de Josef B, bărbatul de 58 de ani care locuia la ferma unde a fost găsită familia.

Cei cinci frați și-au pierdut mama în 2004, în timp ce tatăl lor a suferit un atac cerebral.

Potrivit sursei citate, autoritățile olandeze nu au formulat vreo acuzare la adresa acestuia.

Sursa: News.com.au


VIDEO PROTVPLUS.RO