Rămăşiţele unui alpinist german, dispărut în 1986, recuperate. Cum a fost posibil
Rămăşiţele unui alpinist german, care a dispărut în timpul unei drumeţii pe un gheţar în apropierea Muntelui Matterhorn din Elveţia în 1986, au fost recuperate.
Rămăşiţele unui alpinist german, care a dispărut în timpul unei drumeţii pe un gheţar în apropierea Muntelui Matterhorn din Elveţia în 1986, au fost recuperate, în condiţiile în care topirea gheţarilor a condus la reapariţia unor trupuri şi obiecte considerate de mult pierdute, relatează Reuters, citată de Agerpres.
Descoperirea a fost făcută pe 12 iulie de către alpinişti care se aflau în drumeţie pe gheţarul Theodul din Zermatt, a anunţat, joi, poliţia din cantonul Valais.
„Analiza ADN a permis identificarea unui alpinist care era dat dispărut din 1986”, a spus poliţia într-un comunicat.
„În septembrie 1986, un alpinist german, care avea 38 de ani, a fost dat dispărut după ce nu s-a mai întors din drumeţie”, a precizat poliţia care nu a oferit alte informaţii cu privire la identitatea alpinistului şi nici asupra împrejurărilor morţii sale.
Aceasta a publicat, însă, o poză cu o gheată de drumeţie cu şireturi roşii ieşită din zăpadă care a aparţinut persoanei dispărute.
Rămăşiţele alpinistului sunt supuse unei analize medico-legale la Spitalul Valais, ceea ce le-a permis experţilor să facă legatură cu dispariţia din 1986, a mai spus poliţia.
Topirea gheţarilor ca urmare a schimbărilor climatice a condus la descoperirea cadavrelor unor alpinişti dispăruţi de zeci de ani.
În 2015, rămăşiţele a doi tineri alpinişti japonezi care au dispărut pe Muntele Matterhorn în urma unei furtuni de zăpadă în 1970 au fost descoperite, iar identitatea lor a fost confirmată cu ajutorul testelor ADN.