Putin spune că Brazilia, China sau India ar putea acționa ca intermediari în negocierile de pace cu Ucraina
Beijing, Brazilia sau New Delhi – acestea sunt capitalele pe care Vladimir Putin le-ar considera intermediari cinstiți în discuțiile pentru a pune capăt războiului din Ucraina, a declarat joi conducătorul rus.
Vorbind la o discuție la Forumul Economic de Est al Rusiei de la Vladivostok, Putin a fost întrebat care țări ar putea conduce negocierile de pace cu Ucraina.
"În primul rând, Republica Populară Chineză, Brazilia, India. Sunt în contact cu partenerii mei... avem încredere unul în celălalt", a spus Putin.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
El a adăugat mai târziu: „Dacă există dorința Ucrainei de a continua negocierile, pot face asta”.
Comentariile au venit după ce Kievul a indicat că nu se va angaja în negocieri directe cu Rusia, dar lucrează pentru a construi o coaliție de intermediari care să ajute la încheierea războiului.
Există speranță la Kiev că o coaliție largă, care să includă unele țări înclinate spre Rusia, poate împinge formula de pace în 10 puncte a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și poate determina Moscova să pună capăt agresiunii sale de lungă durată.
Putin a apărut în panoul de la Vladivostok alături de prim-ministrul Malaeziei Anwar Ibrahim și de vicepreședintele chinez Han Zheng.
Han a spus în timpul sesiunii că „China se opune protecționismului, se opune încercărilor de a rupe lanțurile [de aprovizionare], se opune introducerii de sancțiuni unilaterale și presiunii crescute”.
Între timp, Anwar l-a lăudat anterior pe Putin pentru că supraveghează dezvoltarea economică a Rusiei și s-a angajat să aprofundeze legăturile cu țara.
„V-ați arătat hotărârea de a putea face față dificultăților și de a supraviețui și, cu siguranță, vom beneficia de pe urma acestei experiențe”, a spus Anwar joi, într-o întâlnire cu Putin, pe marginea forumului.
Anwar a confirmat, de asemenea, că Malaezia intenționează să se alăture grupului BRICS de economii emergente, spunând că acest lucru „ne va permite să ne consolidăm relațiile [cu Rusia], în special în domeniul comerțului”.
Sursa: Politico
Etichete: Ucraina, negocieri, vladimir putin, China, brazilia,
Dată publicare:
05-09-2024 12:16