Putin se plânge că presa rusă din străinătate se confruntă cu presiuni inacceptabile
Vladimir Putin a declarat, la o reuniune a Consiliului de Securitate din ţară, că presa rusă care lucrează în străinătate se confruntă cu presiune tot mai mare şi inacceptabilă, a spus purtătorul să de cuvânt, Dmitri Peskov.
Între timp, autorităţile ruse acuză CNN că încalcă legea şi termenii licenţei de emisie în Rusia.
“S-a subliniat că o astfel de presiune asupra presei ruse este inacceptabilă”, a explicat Peskov.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
El nu a identificat ţările unde Kremlinul este îngrijorat că media rusă este supusă la presiuni.
Anterior, Ministerul rus de Externe a acuzat Washingtonul că exercită presiune nejustificată asupra activităţilor postului rus de televiziune Russia Today din Statele Unite şi a avertizat că Moscova ar putea lua măsuri de retorsiune.
Mai exact, autorităţile SUA ar fi cerut RT să se înregistreze ca “agent străin”, ceea ce ar pune în pericol securitatea angajaţilor postului, pentru că îi obligă să îşi divulge datele personale.
“În atmosfera vânătorii de vrăjitoare care are loc în Statele Unite, acest lucru ar putea prezenta o ameninţare reală”, a spus purtătoarea de cuvânt a MAE rus.
De asemenea, consiliul audiovizualului din Rusia, Roskomnadzor, a acuzat vineri postul american de televiziune CNN că încalcă legea media din ţară şi i-a convocat pe reprezentanţii televiziunii pentru a discuta chestiunea.
Consiliul a precizat, într-un comunicat publicat pe site, că va avertiza CNN în legătură cu problemele apărute, care ar încălca termenii licenţei de transmisie.
Autorităţile nu au precizat despre ce probleme este vorba, dar au subliniat că vor continua “monitorizarea sistematică” a presei străine acreditate în Rusia.
Întrebat dacă decizia Roskomnadzor este motivată politic, directorul instituţiei a răspuns: “Nu lucrez într-o agenţie politică. Lucrez la un serviciu de reglementare”.