Proteste față de restricțiile anti-Covid, în Cipru. Un post de televiziune a fost atacat. GALERIE FOTO

Dată publicare: 19-07-2021 09:10
Dată actualizare: 19-07-2021 12:50


Proteste față de restricțiile anti-Covid, în Cipru. Un post de televiziune a fost atacat

Mii de persoane care se opun restricţiilor sanitare în Cipru s-au adunat duminică în faţa palatului prezidenţial, după care au atacat sediul unui post de televiziune local şi au incendiat maşini din apropiere, a anunţat poliţia, relatează AFP.

Biroul de presă al poliţiei a declarat pentru AFP că aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat în faţa palatului prezidenţial din Nicosia, capitala insulei mediteraneene.

Mai multe imagini, în galeria foto de mai jos.

Aproximativ 2.500 de manifestanţi s-au îndreptat apoi către sediul canalului de televiziune Sigma, incendiind cel puţin o maşină şi provocând pagube sediului televiziunii, a adăugat serviciul de presă fără a semnala imediat arestări sau răniţi.

''Un atac laş a avut loc duminică seara în faţa sediului nostru'' din Nicosia, a indicat Sigma TV, precizând că atacatorii au aruncat cu petarde şi maşini ale personalului televiziunii au fost avariate.

Preşedintele cipriot Nico Anasasiades a vorbit de un ''revers pentru democraţie'' şi a dat asigurări, într-un comunicat, că guvernul nu va ''ceda ameninţărilor şi şantajului''.

El a precizat că autorităţile îi vor ''pedepsi sever'' pe cei care nu respectă legea.

Mii de oameni erau adunaţi, majoritatea fără măşti sanitare, în apropierea sediului postului de televiziune, purtând pancarte împotriva ''permisului sanitar'', notează AFP.

Cipru se confruntă cu un al patrulea val de contaminări cu noul coronavirus din cauza răspândirii variantei Delta.

Sursa: Agerpres

Tags: cipru, proteste,


VIDEO PROTVPLUS.RO