Problema Libiei si pregatirea perioadei post-Ghaddafi, discutate la Londra
Intre timp, atacurile aeriene ale coalitiei internationale au continuat si luni noapte. Insa nici fortele guvernamentale loiale colonelului nu s-au lasat mai prejos. I-au impiedicat pe rebeli sa avanseze spre orasul Sirt.
Coalitia internationala continua bombardamentele asupra Libiei. Tintele de azi-noapte au fost regiunile de langa Mizda si Gharyan, unde sunt amplasate bazele aeriene ale colonelului. Aproape 10 explozii de proportii s-au auzit si la marginea capitalei Tripoli.
Fortele guvernamentale le-au tinut insa piept rebelilor, care incearca sa-si croiasca drum spre vest. Acestia au fost opriti la cateva zeci de km de Sirt, localitatea de bastina a lui Ghaddafi, coloana opozitiei nimerind intr-o ambuscada.
Alegeri 2024
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
Cine sunt insa rebelii sprijiniti de puterile occidentale? Pana in urma cu o luna erau civili cu totii. De ceva vreme sunt soldati amatori, dedicati unui singur scop: sa-l rastoarne pe Muammar Ghaddafi.
Cert este ca un studiu realizat de Academia Militara Americana a dezvaluit ca din Libia au plecat spre Irak mai multi luptatori islamisti pe cap de locuitor decat din orice alta tara musulmana. Iar majoritatea erau din estul tarii, chiar locul de unde au pornit revoltele, regiune descrisa in urma cu ceva timp de diplomatii americani drept o pepiniera de extremisti islamici.
Sursa: Pro TV
Etichete: razboi, NATO, libia, operatiuni militare, conflicte militare,
Dată publicare:
29-03-2011 06:07