Cine e prima româncă decedată din cauza coronavirusului, în Italia. Ar fi fost ziua ei

Dată publicare: 14-03-2020 21:03
Dată actualizare: 14-03-2020 23:54


Ne confruntăm cu primul de deces al unei românce, doborâtă de coronavirus, în Lombardia - Italia.

Este vorba de o bătrână de 80 de ani, originară din Borşa, Maramureş, care suferea şi de alte boli. Femeia a murit acum 3 zile într-un spital, iar sâmbătă anunţul a fost făcut oficial de ministerul nostru de Externe.

Ea se afla în Italia pentru un tratament şi era plecată din luna ianuarie, împreună cu sora ei mai mică, de 75 de ani, care o îngrijea. Amândouă stăteau la copiii lor, rezidenţi în Italia.

Ion Sorin Timiș, primarul din Borșa: "Azi ar fi împlinit 80 de ani şi a murit din cauza acestui virus COVID-19, la un spital din Lombardia. A mers în Italia pentru analize medicale."

Şi sora mai mică a femeii a murit a doua zi, dar - în cazul ei - autorităţile italiene nu au confirmat infecţia cu coronavirus. Se ştie că suferea de o boală incurabilă.

Ministerul nostru de Externe a precizat că decesul a survenit pe fondul unor afecţiuni medicale pre-existente. Autorităţile din Maramureş spun că sunt alături de familie şi vor încerca să ajute la repatriere.


COMUNICATUL MAE:

 

În contextul informațiilor din mass-media care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale preexistente.

Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO