Primarul care a declarat război telefoanelor. A dat un un decret prin care le interzice oamenilor să le utilizeze
Primarul unui orășel din Franța a declarat război telefoanelor inteligente. Și a dat un decret prin care le interzice oamenilor să piardă timpul cu ochii în ecran.
Edilul e conștient că nu-i poate forța să abandoneze dispozitivul mobil, dar speră că măsura luată de el va convinge măcar câțiva localnici să socializeze mai mult în viața reală.
Clienții acestei măcelării din orășelul Seine-Port, la sud de Paris, sunt îndemnați să ridice privirea din telefon, cât așteaptă la coadă.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Sébastien Quenouillère, măcelar: „Am pus acest autocolant în vitrină, pentru ca oamenii să înțeleagă un lucru: contactul uman e foarte important în măcelăria noastră. Câteodată, oamenii intră și nu-și ridică ochii din telefon nici măcar pentru „bună ziua”.”
Măcelăria aplică decretul primarului, care interzice folosirea pe stradă, în magazine sau în parcuri a telefoanelor inteligente. Nu e vorba despre o interdicție privind apelurile sau convorbirile prin mesaje text. Edilul e nemulțumit că rețelele sociale îi țin pe oameni captivi într-o bulă virtuală în detrimentul interacțiunilor din lumea reală.
Vincent Paul-Petit, primarul din Seine-Port: „Relația dintre copii și părinți, dintre cetățeni și mine, a fost afectată de acest intrus care nu se lasă alungat (telefonul). Prin urmare, am fost nevoiți să impunem această interdicție pentru a-i trezi la realitate pe oameni și pentru a-i face conștienți că există această problemă.”
Ca să-i fie aprobat decretul, i-a chemat pe localnici la referendum. 277 de oameni - aproape 20 la sută din cei cu drept de vot - au mers să își spună părerea. Și peste jumătate din ei au spus „da” aceste idei neobișnuite. Dar puțini localnici iau în seamă interdicția.
Angélique, managerul unei cafenele: „Nu e deloc ușor să impui o asemenea interdicție în anul 2024. Și nu e treaba noastră să le intezicem oamenilor să-și folosească telefoanele”.
Iar poliția nu îi poate sancționa pe cei care nu respectă decretul primarului întrucât nu e vorba de o lege dată la nivel național.