Preşedinta Taiwanului îşi donează salariul pe o lună pentru ajutorarea Turciei. „Inima mea este alături de prietenii noştri”

cutremur turcia, 9 feb
Getty

Preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, şi vicepreşedintele Lai Ching-te îşi vor dona fiecare salariul pe o lună în sprijinul eforturilor de ajutorare a Turciei, grav afectată de puternicele cutremure produse la începutul săptămânii.

Preşedinta Tsai Ing-wen şi vicepreşedintele Lai Ching-te, cel din urmă fiind aşteptat să candideze la alegerile prezidenţiale de anul viitor, ''speră să contribuie la sprijinirea Turciei în reconstrucţia ţării cât de rapid posibil'', a precizat Preşedinţia taiwaneză într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Turcia, asemenea majorităţii statelor, nu întreţine relaţii diplomatice cu Taiwanul, teritoriu revendicat de China, însă cele două menţin ambasade de facto în capitalele lor, iar între Istanbul şi Taipei există curse aeriene directe.

Tsai Ing-wen a mers joi la ambasada de facto a Turciei în Taipei, unde a semnat în cartea de condoleanţe şi a scris mesajul: ''Inima mea este alături de prietenii noştri turci. Taiwan este alături de Turcia!'', potrivit biroului de presă prezidenţial.

Anul trecut, preşedinta şi vicepreşedintele Taiwanului şi-au donat de asemenea salariul pe o lună pentru a veni în sprijinul eforturilor de ajutor umanitar destinat Ucrainei, devastată de război. Tsai Ing-wen are un salariu lunar de circa 400.000 de dolari taiwanezi, echivalentul a 13.300 de dolari americani.

Citește și
turcia miercuri amiaza 8 februarie
Româncă aflată în Turcia: ”Nu avem gaz, nu avem căldură. Dormim în maşină şi mâncăm la spital”
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Bilanţul morţilor în urma cutremurului şi a replicilor seismice care au lovit Turcia şi Siria la începutul acestei săptămâni a depăşit joi 15.000 pe fundalul furiei şi frustrării declanşate de sosirea prea lentă a echipelor de intervenţie.

Taiwan, un teritoriu care se confruntă de asemenea cu seisme frecvente, a anunţat deja un ajutor în caz de dezastru în valoare de 2 milioane de dolari şi a trimis două echipe de salvatori în Turcia pentru a sprijini eforturile de căutare a supravieţuitorilor.

Preşedinta Tsai a stat de vorbă miercuri, printr-un apel video, cu o parte din echipa Taiwanului aflată la locul dezastrului.

''Doresc să le mulţumesc tuturor pentru că nu s-au temut de dificultăţi şi au depus toate eforturile astfel încât Taiwanul şi Turcia să se poată ajuta reciproc'', a scris preşedinta taiwaneză pe pagina sa de Facebook.

Turcia s-a alăturat eforturilor internaţionale şi a trimis echipe de salvatori în Taiwan în 1999 în urma unui seism major, care a ucis peste 2.000 de persone.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Turcii plătesc de peste două decenii o „taxă de cutremur”. Oamenii se întreabă pe ce a cheltuit statul toți acești bani
Turcii plătesc de peste două decenii o „taxă de cutremur”. Oamenii se întreabă pe ce a cheltuit statul toți acești bani

Turcia şi Siria sunt îngenunchiate de durere şi de spaimă, după catastrofa de luni. Cel mai recent bilanţ arată că peste 16 mii de oameni au murit în urma celor două cutremure.

Româncă aflată în Turcia: ”Nu avem gaz, nu avem căldură. Dormim în maşină şi mâncăm la spital”
Româncă aflată în Turcia: ”Nu avem gaz, nu avem căldură. Dormim în maşină şi mâncăm la spital”

O româncă aflată în Turcia, Mirela Gultekin, a povestit, joi, că încă sunt scoşi oameni de sub dărămături, precizând că în Gaziantep, oraşul în care locuieşte, au fost scoşi trei oameni vii de sub dărâmături, în cursul zilei de joi, scrie News.ro. 

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.