Presat sa renunte la inarmare pentru a salva poporul de foamete, Phenianul anunta o noua racheta
Lansarea unei rachete nord-coreene, saptamana precedenta, face parte dintr-un program spatial demarat de catre regimul comunist pentru "dezvoltarea sa economica", fiind destinat dezvoltarii unei rachete mai puternice.
Un oficial nord-coreean care participa la acest program demarat anul acesta a afirmat, sub protectia anonimatului, ca Phenianul intentioneaza sa dezvolte o racheta mai puternica decat Unha-3, cea care a explodat vineri, la doua minute de la decolare, conform publicatiei japoneze Choson Sinbo.
"Cercetatorii si inginerii (nord-coreeni) nu vor renunta niciodata" in pofida esecului lor, a sustinut Choson Sinbo.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Presedintele sud-coreean, Lee Myung-bak, a avertizat luni in legatura cu posibilitatea unei inarmari care ar putea ruina regimul comunist, afectat de o lipsa puternica de alimente.
"Coreea de Nord isi poate imagina ca ar putea ameninta lumea si promova unitatea sa interna datorita armelor nucleare si rachetelor, in timp ce in realitate trebuie sa treaca de alte pericole mult mai mari", a declarat Lee Myung-bak. "Am vazut clar cum Uniunea Sovietica s-a prabusit incepand inarmarea".
Phenianul a esuat vineri lansarea unei rachete pentru a pune pe orbita a unui satelit civil de observare terestra.
Acest fiasco a costat regimul comunist aproximativ 850 de milioane de dolari (652 milioane de euro), cu care putea cumpara 2,5 milioane de tone de grau hranind timp de sase ani cei aproximativ sase milioane de nord-coreeni aflati in dificultate, a sustinut seful statului sud-coreean.
Coreea de Nord a fost afectata de foamete in anii '90, perioada in care sute de mii de oameni au murit.
"Singura modalitate de supravietuire a Coreei de Nord este sa renunte la armele nucleare si sa coopereze cu restul tarilor in sensul reformei si a deschiderii", a adaugat Lee Myung-bak.
Occidentalii si aliatii lor asiatici, Japonia si Coreea de Sud, acuza Phenianul ca detine bombe nucleare si ca a facut cateva teste atomice pentru a face mai multe bombe atomice in miniatura pe care apoi sa le ataseze pe rachete.
Sursa: Mediafax
Etichete: coreea de nord, foamete, Coreea de Sud, rachete,
Dată publicare:
16-04-2012 18:14