Poza care arata dimensiunea crizei umanitare din Siria. Coada nesfarsita pentru mancare intr-o tabara de refugiati din Damasc

Dată publicare: 27-02-2014 14:42
Dată actualizare: 02-03-2014 07:01


siria

Tabara de refugiati Yarmouk, un district populat de palestinieni din Damasc, s-a aflat sub asediu luni bune, astfel ca cei 120.000 de rezidenti au avut de infruntat o lipsa acuta de alimente.

Imaginea de mai sus surprinde scena pe care au gasit-o luna trecuta angajatii ONU pe o strada distrusa aproape complet din Damasc, in timp ce oferea alimente celor infometati, relateaza revista Time.

Acest cartier ce se intinde pe aproape 2 km patrati a fost pur si simplu taiat de restul lumii din iulie 2013. Mii de femei, copii si barbati s-au ingramadit la sfarsitul lunii ianuarie, pe o strada devastata, pentru a prinde un pachet cu mancare, atunci cand Organizatia Natiunilor Unite pentru Ajutorare a ajuns in sfarsit la ei.

Angajatii UNRWA le-au cerut atat fortelor rebele cat si trupelor lui Al-Assad sa inceteze temporar conflictul pentru a permite accesul in siguranta a echipei umanitare catre miile de civili din aceasta zona a capitalei Siriei.

Tabara de refugiati a fost inchisa timp de aproape 7 luni, condamnand civilii la infometare si la absenta oricarui ajutor medical.

"Este imposibil sa nu fii atins de scenele apocaliptice din tabara refugiatilor palestinieni din Yarmouk, Damasc, care au trait izolati de restul lumii, timp de mai multe luni" a declarat un angajat ONU. Acestia au avertizat ca ajutorul umanitar pentru acesti refugiati ar putea fi taiat din nou din cauza conflictelor.

Organizatia Natiunilor Unite pentru Ajutorare prezice ca numarul sirienilor care au fugit din cauza conflictului va atinge 4 milioane in 2014. In acelasi timp, 9,3 milioane de sirieni ar avea nevoie de ajutor umanitar. Aproape 140.000 de oameni ar fi murit in cei 4 ani de conflict civil.

Sursa foto: Mediafax foto

 

Sursa: Time.com


VIDEO PROTVPLUS.RO