Povestea celor patru surori care au murit în cel mai grav accident rutier din SUA. Sărbătorita se căsătorise recent

familie sua

20 de persoane au murit, în statul american New York, în cel mai grav accident rutier din ultimii 10 ani. Printre victime este o tânără care își sărbătorea a 30-a aniversare, 3 dintre surorile ei, un văr și bărbatul cu care se căsătorise în acest an.

O limuzină în care erau 18 persoane, între care majoritatea rude, a intrat cu mare viteză în parcarea unui magazin şi a lovit două persoane şi o maşină, după care s-a oprit într-un copac. Toţi cei aflaţi în limuzină au murit, la fel şi ce doi pietoni loviți. 

Două cupluri proaspăt căsătorite, părinții unor bebeluși și patru surori sunt printre victimele accidentului. Pasagerii limuzinei se îndreptau către un local când a avut loc tragedia.

Limuzina fusese închiriată de Axel și Amy Steenburg, un cuplu proaspăt căsătorit, din localitatea americană Amsterdam, New York. Ei își strânseseră prietenii, ca să celebreze a 30-a aniversare a lui Amy, a spus tatăl vitreg al lui Axel, Lester Andrews, conform New York Times.

Citește și
Accident DN1
Accident grav pe DN1: doi turişti olandezi, ucişi pe loc când veneau de la Sinaia
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Potrivit rudelor, în mașină se aflau și trei dintre surorile sărbătoritei: Mary Dyson, Allison King și Abby Jackson, care i-au fost domnișoare de onoare la nuntă. Două dintre ele erau mame. Printre victime este și fratele lui Axel, care la nuntă le fusese cavaler de onoare.

Fratele acestora a precizat că ele erau „foarte apropiate. „Erau precum cei patru muschetari. Doar noi am mai rămas. Eram șapte frați: cinci surori și doi frați”, a mărturisit Tom King, în vârstă de 35 de ani.

În ultima postare pe Facebook, Amy îi transmisese soțului ei cât de mult ține la el: „Voiam doar să-ți spun, Axel Steenburg, că te iubesc mai mult decât pot descrie cuvintele.”

„Abia se măritase și asta a fost: soțul ei a vrut să-i organizeze o petrecere surpriză”, a spus Barbara Douglas, mătușa fetelor, pentru New York Post.

Cel care a primit vestea tragediei a fost chiar tatăl fetelor.

„Fratele meu mi-a spus că atunci când poliția l-a sunat, nu știau dacă a fost o problemă cu frânele, dar că au murit toți. Fratele meu și soția sa sunt copleșiți. Nu știu ce să spun. Nu ai cum să îți dai seama ce se întâmplă, când patru dintre fiicele tale mor într-o asemenea tragedie”, a mai mai spus Barbara Douglass.

Abby Jackson era profesoară în orășelul Amsterdam, la câteva zeci de kilometri de locul în care a avut loc tragedia. După moartea acesteia și a soțului său, au rămas orfani doi copii, cu vârste de 4 ani, respectiv 16 luni.

Un alt cuplu care se căsătorise recent și-a pierdut viața în accident. Erin și Shane McGowan erau căsătoriți de doar câteva luni. Ea lucra la spitalul Sfânta Maria din Amsterdam și urma să obțină o diplomă în domeniul educației copiilor cu nevoi speciale. O altă victimă este Patrick Cushing, vărul lui Erin.

„Familia noastră nu va mai fi nicicând la fel, după tragica moarte a fiului nostru Shane și a fiicei noastre Erin”, a scris Minicki McGowan, mama lui Shane, pe Facebook.

Potrivit New York Times, victimele erau prieteni apropiați. Toți se căsătoriseră recent sau aveau copii de vârste mici, a declarat un prieten de familie, care locuiește în Manhattan.

„Ei petreceau timpul împreună de mai multe ori pe săptămână”, a spus Erin Flathery, precizând că dădeau multe petreceri.

„Au vrut să fie responsabili. Au închiriat o limuzină ca să nu conducă”, a spus Barbara Douglass, mătușă a celor patru surori.

O altă mătușă a celor patru surori, Valerie Abeling, a povestit că și fiica ei fusese invitată la petrecere, însă aceasta nu a mers. Potrivit acesteia, inițial grupul a închiriat un autobuz, dar acesta s-a stricat și a fost înlocuit de o limuzină. Fiica lui Abeling chiar vorbea prin mesaje cu una dintre victime înainte de accident.

În limuzină se aflau și Matthew Coons, un veteran al armatei americane, și iubita sa Savannah Devonne.

„Erau niște oameni minunați. Buni, iubitori. Nu se găsesc oameni mai buni ca ei. Erau părinți activi și implicați în viețile copiilor lor”, a spus Lauren Lemos, verișoara celor patru femei.

Cum s-a produs accidentul

Tragedia s-a produs în orăşelul Schoharie din statul New York, în parcarea unui centru comercial. Limuzina, în care se aflau 18 persoane, rula cu aproape 100 de km la oră.

Polo Sandoval, CNN: „Practic, limuzina nu a frânat într-o intersecţie în formă de T, ciocnindu-se de o maşină staţionata şi strivind 2 oameni aflaţi în parcarea unui magazin, înainte să se oprească într-o râpă plină de copaci. Deocamdată nu se cunosc cauzele, viteza excesivă ori probleme tehnice ale maşinii sunt luate în calcul.”

Martor: „Am auzit o explozie, care, acum îmi dau seama, a fost provocată de accident. Am auzit cum a lovit copacii şi ne-am dat jos din maşină cât de repede am putut, fiindcă ne era teamă că o să cadă un pom peste noi."

„Limuzina venea de pe un deal și avea în jur de 100 de kilometri la oră”, a declarat Jessica Kirby, în vârstă de 36 de ani, pentru New York Times.

La faţa locului au fost mobilizate nenumărate echipaje de poliţie, 6 ambulanţe, 2 elicoptere şi 3 vehicule de pompieri.

Salvator: „Echipele de intervenţie au spart geamurile maşinii, ca să încerce să îi scoată afară pe cei care se aflau înăuntru."

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Patru persoane, printre care un copil, au ajuns la spital. Maşina în care se aflau, implicată într-un accident
Patru persoane, printre care un copil, au ajuns la spital. Maşina în care se aflau, implicată într-un accident

A fost carambol pe Drumul European 85, la ieşire din Buzău. Patru persoane, printre care un copil de trei ani, au ajuns la spital, după ce un şofer care a ieşit dintr-o parcare a provocat un accident în lanţ, cu patru maşini avariate.

Accident grav pe DN1: doi turişti olandezi, ucişi pe loc când veneau de la Sinaia
Accident grav pe DN1: doi turişti olandezi, ucişi pe loc când veneau de la Sinaia

Momente dramatice s-au derulat ieri și pe Drumul Național 1, în Prahova. Doi cetățeni olandezi au murit și alți doi au fost grav răniți după ce mașina lor a fost implicată într-un accident în lanț.

Accident cu 20 de morţi, în drum spre o petrecere. O limuzină cu tineri a făcut masacru
Accident cu 20 de morţi, în drum spre o petrecere. O limuzină cu tineri a făcut masacru

Statul New York este în doliu după cel mai grav accident de circulaţie din SUA din ultimul deceniu.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul mortal din Tulcea
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul mortal din Tulcea

Un pelerinaj la o mănăstire din Vaslui s-a terminat tragic pentru 16 credincioși din Tulcea.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”
Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”

Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, despre problema concediilor medicale, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale.