Proteste in Londra fara de politicile economice ale Guvernului May. "Cum poti sa tai asemenea servicii vitale?"


Ultimul update: Marti 04 Iulie 2017 07:26
Data publicarii: Sambata 01 Iulie 2017 19:33
Categorie: Stiri externe
Proteste in Londra

 Mii de persoane protesteaza pe strazile Londrei fata de politicile economice ale Guvernului May.

Mii de persoane s-au adunat sambata dupa-amiaza in zona centrala a Londrei pentru a protesta fata de politicile economice ale Guvernului May. Demonstratia a fost organizata de catre un grup intitulat Adunarea Populara impotriva Austeritatii, scrie BBC.

Multimile s-au adunat in fata sediului BBC din piata Portland, unde a tinut un discurs si laburista Diane Abbott.

Protestatarii s-au adunat sub sloganul ”nicio zi mai mult” si vor marsalui spre cladirea legislativului din Londra.

De asemenea, in fata protestatarilor va ajunge si liderul laburistilor, Jeremy Corbyn, care va sustine un discurs alaturi de laburistul John McDonnell si de liderii sindicalisti Len McCluskey si Frances O'Grady.

O protestatara a sustinut ca furia a determinat-o sa se alature demonstratiei, sustinand ”ceea ce se intampla nu este destul de bun sub guvernarea conservatoare”.

Au existat taieri pentru fiecare serviciu la care te poti gandi. Este pur si simplu neglijenta. Cum poti sa tai asemenea servicii vitale?”

Organizatorii au scris ca au invitat pe toata lumea, de la formatiuni politice si grupuri comunitare, la oameni de rand din intreaga tara, ”pentru a ne uni intr-o demonstratie masiva de putere si solidaritate”.

”Demonstram impotriva unui guvern angajat in austeritate, taieri si privatizari. Demonstram pentru un serviciu sanitar decent, pentru un sustem educational, case, locuri de munca si conditii de viata pentru toata lumea”, se arata in mesajul postat de organizatori pe Facebook.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO