Posibila legatura intre cazul Mailat si violul comis la Roma in februarie


Ultimul update: Sambata 07 Iulie 2012 14:46
Data publicarii: Luni 16 Martie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Ziua si controversa intr-un caz de viol petrecut la Roma, in care sunt cercetati doi romani. Potrivit ziarelor din Italia, Ileana Baboi, care a tradus declaratiile suspectilor, face obiectul unei anchete interne a politiei italiene.

Anchetatorii verifica o posibila legatura intre Romulus Mailat, condamnat pentru uciderea, in 2007, a Giovannei Reggiani si violul comis la Roma pe 14 februarie.

Ileana Baboi a tradus declaratiile lui Romulus Mailat, care a primti 29 de ani de inchisoare pentru uciderea Giovannei Reggiani, in octombrie 2007. Acum, specialistii au inceput sa verifice traducerile pe baza carora s-a dat sentinta, suspectand ca ar exista cateva nereguli. Avocatul femeii neaga insa ca ar fi vorba de o ancheta a politiei.

Femeia s-a ocupat si de traducerea declaratiilor lui Alexandru Loyos Isztoika si Karol Racz, suspectati de violul comis pe 14 februarie, in parcul Caffarella din Roma. La nici o saptamana de la acest caz, ea a fost agresata de un roman, care a amenintat-o cu moartea.

Autoritatile italiene cred ca motivul agresiunii ar fi tocmai informatii privind cazul Mailat. Astfel, exista suspiciuni ca Romulus Mailat ar fi avut mai multi complici, care se afla in libertate, si care ar putea fi implicati si in cazul Caffarella.

Portret: Romani care au speriat Vestul

Mailat si-a cerut scuze ca a jefuit-o pe Giovanna Reggiani
Procuratura italiana cere condamnarea pe viata a lui Mailat
Italia: Doi romani, audiati ca martori in procesul lui Mailat
VIDEO PROTVPLUS.RO